Τον Αλέξη Τσίπρα «έδειξε» με τον τρόπο του ο Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας στην συνέντευξή του στο Mega για τα όσα αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος μιλώντας στην Απογευματινή της Κυριακής έκανε λόγο για ένα παρασύστημα την περίοδο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που λειτουργούσε υπο την αιγίδα του πρώην πρωθυπουργού.

Ειδικότερα, στο ερώτημα της Ράνιας Τζίμα για τα όσα είπε ο κ. Κοντονής απάντησε πως «μπορεί να το πείτε ότι δεν θέλω να απαντήσω την ερώτηση, αλλά ο κύκλος 2015-2019 του ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει. Υπάρχει ένας καινούργιος κύκλος ο οποίος έχει ανοίξει που θα εμπεριέχει μία μεγάλη ανανέωση στα πρόσωπα. Αν θέλετε να ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα, να τον ρωτήσετε. Εγώ ήμουν στην Αμερική τότε. Είναι απάντηση ειλικρίνειας».

Κασσελάκης: Εάν ήμουν υπουργός τότε θα σας απαντούσα

Ο κ. Κασσελάκης συνέχισε λέγοντας πως «εάν ήμουν υπουργός τότε θα σας απαντούσα. Αυτό που μπορώ να σας απαντήσω τώρα είναι ότι ο κ. Παππάς και ο κ. Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης μου. Δεν ήμουν στην κυβέρνηση τότε. Δεν γνωρίζω. Δεν γνωρίζω τα κίνητρα του κάθε τότε υπουργού και τι προσωπικές σχέσεις είχε ή έχει με τον Αλέξη Τσίπρα ή με άλλους», σημείωσε και πρόσθεσε: «έχουμε έναν πρωθυπουργό που είχε στήσει ολόκληρο στήσιμο παρακολούθησης στο Μαξίμου με τον ανιψιό του και διευθυντή του γραφείου του. Είναι 92 στόχους για το Pretador που πρέπει να δούμε αν συμβαδίζουν, αν συμπίπτουν με τις παρακολουθήσεις τη ΕΥΠ. Τόσο καιρό είναι στον Άρειο Πάγο και δεν ακούμε τίποτα». Στο ερώτημα του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη για το αν ήταν ατυχής η αντιμετώπιση των υποθέσεων Novartis και των τηλεοπτικών αδειών, όπως παραδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Εάν υπήρχαν ατυχείς παρεμβάσεις ας τα κρίνει η δικαιοσύνη». «Να σας ενημερώσω ότι η δικαιοσύνη έχει κρίνει, καταδίκασε τον κ. Παππά», σχολίασε ο κ. Πρετεντέρης.

Σημειώνεται ότι ο Σταύρος Κοντονής στην Απογευματινή της Κυριακής ήταν καταπέλτης για τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και κορυφαίους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός ∆ικαιοσύνης σε συνέντευξή του στον Ανδρέα Παπαδόπουλο, έκανε λόγο για «διαπλεκόµενη ηγεσία», ενώ υποστήριξε πως υπήρχε ένα παρασύστηµα, που λειτουργούσε υπό την αιγίδα του πρώην πρωθυπουργού. Ο κ. Κοντονής εξήγησε αναλυτικά στην «Κυριακάτικη Απογευµατινή» πώς ένιωσε όταν αντιλήφθηκε το σχέδιο που υπήρχε σχετικά µε τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ, στην υπόθεση της Νοvartis.