Οξεία κριτική στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκεί η Νέα Δημοκρατία, με μια ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

*Διαβάστε εδώ: Δημοσκόπηση GPO: Μεγάλο προβάδισμα 20,5 μονάδων για τη ΝΔ - Πέρασε πάλι το ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ, έκπληξη με Λοβέρδο

«Μπορεί ο κ. Κασσελάκης να απογαλακτίστηκε από τον κ. Τσίπρα στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όμως δεν απογαλακτίστηκε από τις μεθόδους και τα εργαλεία του», αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση.

«Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα μοιράζει ο κ. Κασσελάκης. Ακριβώς όπως έκανε ο κ. Τσίπρας λίγους μήνες πριν», επισημαίνεται.

«Αντιθέτως, η Κυβέρνησή μας συνεχίζει να εφαρμόζει απαρέγκλιτα το πρόγραμμά της», υπογραμμίζεται.


Η ανακοίνωση της ΝΔ

Μπορεί ο κ. Κασσελάκης να απογαλακτίστηκε από τον κ. Τσίπρα στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όμως δεν απογαλακτίστηκε από τις μεθόδους και τα εργαλεία του.

Μέτρα με τεράστιο δημοσιονομικό κόστος, χωρίς στοιχειώδη κοστολόγηση, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς καν έλεγχο εάν εναρμονίζονται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Συγκεκριμένα προκύπτει:
16 δισ. ευρώ πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος των βασικών μέτρων κατά το πρώτο έτος εφαρμογής,
8 δισ. ευρώ ετήσιο κόστος για τα επόμενα έτη,
40 δισ. ευρώ συνολικό πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος στα τέσσερα έτη εφαρμογής,
χωρίς καμία ρεαλιστική πηγή εσόδων, αγνοώντας τη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας.

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα μοιράζει ο κ. Κασσελάκης. Ακριβώς όπως έκανε ο κ. Τσίπρας λίγους μήνες πριν.

Αντιθέτως, η Κυβέρνησή μας συνεχίζει να εφαρμόζει απαρέγκλιτα το πρόγραμμά της. Ήδη πάνω από το 50% του προγράμματός μας έχει ψηφιστεί και εφαρμόζεται, ενώ αυτό βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Το πρόγραμμα της Κυβέρνησης μειώνει ή καταργεί φόρους, αυξάνει το εισόδημα των πολιτών και δεν θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.

Για να βοηθήσουμε, λοιπόν, τον κ. Κασσελάκη και τους συμβούλους του παραθέτουμε όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε μαζί με τη δημοσιονομική επίπτωσή τους.

*Δείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση