Η κυβέρνηση έχει ήδη προειδοποιήσει για την πρόθεση αμνήστευσης. Την πρόθεσή τους αυτή επιβεβαίωσαν όταν απέρριψαν τη δικογραφία της ευρωπαϊκής αρχής, ανέφερε κατά τη συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Έχουμε συνεπώς ήδη αποδείξεις ότι η Νέα Δημοκρατία, αν επιχειρηθεί διαδικασία προκαταρκτικής, θα αμνηστεύσει τα πολιτικά πρόσωπα που βαρύνονται. Άρα δεν θα κάνουμε τη χάρη στη Νέα Δημοκρατία να αμνηστεύσει τους υπαίτιους και γι΄αυτό ζητήσαμε να γίνει ελεύθερος έλεγχος από την τακτική Δικαιοσύνη, για όλες τις παραλείψεις των υπουργών. Διά της πλειοψηφίας της συμπολίτευσης συντελέστηκε πολιτικό σχέδιο συγκάλυψης. Η ΝΔ απέδειξε και με την απουσία Μητσοτάκη σήμερα ότι έχει οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης, που φτάνει και στην αμνήστευση, με πολιτική επιλογή, σε κόντρα με όλες τις αποδείξεις και με τη λαϊκή αίσθηση, των υπαίτιων».

Φάμελλος: Η απουσία του Μητσοτάκη προσβάλλει την κοινωνία και τη Βουλή, τα θύματα και τις οικογένειές τους


Όπως ανέφερε ο κ. Φάμελλος: «Δεν θα καταθέσουμε πρόταση Προκαταρκτικής και ζητάμε, όπως ζητήσαμε και με το πόρισμά μας, να πάει όλο στη Δικαιοσύνη, με ερμηνευτική δήλωση. Υπάρχουν πολλά περιθώρια και επόμενων πράξεων: πρέπει να έρθουν από τη Δικαιοσύνη όλα τα θέματα που συνδέονται με όνομα υπουργού ή πολιτικού προσώπου εδώ. Αυτό μπορεί να έχει να κάνει και με τις μηνύσεις. Άρα το θέμα δεν σταματάει εδώ. Δεν τελειώνει σήμερα εδώ. Υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα. Υπάρχει άποψη του ΣΥΡΙΖΑ δηλωμένη στο πόρισμα ότι μια απόφαση της Βουλής να ελέγξει η Δικαιοσύνη όλα τα παραπτώματα θα ήταν επαρκής, για να κάνει η Δικαιοσύνη τη δουλειά της.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Γιατί ψήφισε μία μέρα πριν το αντίθετο. Υπάρχουν πολλές προτάσεις συνταγματολόγων που πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να γίνει (σ.σ. δηλαδή απευθείας να ελέγξει η Δικαιοσύνη).

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει σημασία είναι ότι:

- Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης από την πρώτη μέρα.
Ό,τι λέει το πόρισμά τους είναι αυτό που είπε ο Μητσοτάκης από την πρώτη μέρα που πήγε στα Τέμπη.

- Η απουσία του σήμερα το επιβεβαιώνει και προσβάλλει την κοινωνία και τη Βουλή και τα θύματα και τις οικογένειες των θυμάτων.

- Είναι ψέμα αυτό που είπε στοΝ ΣΚΑΪ, διότι δεν δίνεται από τη Βουλή το περιθώριο στη Δικαιοσύνη να ελέγξει».