Προσυνεννόηση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, πριν το δημοσίευμα του "Βήματος" αποκάλυψε μιλώντας στο Action 24 ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

O κ. Παππάς ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση γιατί κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας από ένα δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα και απάντησε: «Και ποιος σας είπε ότι δεν υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας εδώ και κάποιες ημέρες; Είχε ήδη ωριμάσει η σκέψη. Αυτά αντιλαμβάνεστε ότι δεν γίνονται από το βράδυ ως το πρωί. Είναι συντεταγμένα κόμματα, να μην υπάρχουν αιφνιδιασμοί. Δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d04rdu7irlix)

Ο κ. Παππάς υπενθύμισε την υπόθεση Ασημακοπούλου, με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων απόδημων Ελλήνων, τονίζοντας πως από τότε υπήρξε η σκέψη της κλιμάκωσης των αντιδράσεων κατά της κυβέρνησης, οπότε μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στα Τέμπη, κρίθηκε ως κατάλληλη η στιγμή να προβούν τα κόμματα στην πρόταση δυσπιστίας.

Την παραδοχή του Ν. Παππά υπογράμμισε και στην ομιλία του στη Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, λέγοντας: «Ο κ. Παππάς – του ξέφυγε μάλλον – είπε απόψε ότι υπήρχε προσυνεννόηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό ήρθε σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα και να μιλήσει για κοινωνικές εκδηλώσεις».

Βορίδης: Αυτό γεννά ερωτηματικά

Παράλληλα, παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι ο κ. Παππάς «είπε ότι υπάρχει προσυνεννόηση μεταξύ ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΣυΡιζΑ, προ της εκδόσεως του δημοσιεύματος, το οποίο, κατά τον πρόεδρο σας, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, και επομένως, αυτό είναι που γεννά τα ερωτηματικά και στα οποία πρέπει να απαντήσετε. Λέει ψέματα ο κύριος Παππάς;» ρώτησε ο κ. Βορίδης με τον κ. Μάντζο από το ΠΑΣΟΚ να λέει ότι «υπεύθυνος είναι αυτός που τα λέει». Υπεύθυνος σίγουρα είναι, αλλά το ερώτημα είναι εάν ψεύδεται σχολίασε ο κ. Βορίδης, και συνέχισε: «Εδώ υπάρχουν δύο μέρη. Ο κος Παππάς κι εσείς. Ο κύριος Παππάς είπε ότι τα συζητάγαμε από πριν. Δηλαδή; Και πριν το δημοσίευμα. Δηλαδή, έχοντας γνώση του δημοσιεύματος, πριν αυτό δημοσιευθεί. Αυτά είπε ο κύριος Παππάς. Εσείς τώρα πρέπει να πείτε εάν είναι ψεύτης, είπε ο κ. Βορίδης με τον κ. Μάντζο να αποκαλεί «φαντασιώσεις» τα λεγόμενα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν συνεχεία, ο κ. Βορίδης είπε ότι εδώ υπάρχει κάτι που λέγεται και είναι σαφές και συγκεκριμένο, είναι επώνυμο και δημοσίως, κι εσείς τώρα, το αντικρούετε αυτό, με κοινωνικές συναντήσεις, οι οποίες δεν παρήγαγαν πολιτικό αποτέλεσμα. Όμως, αυτά που λέει ο κος Παππάς παρήγαγαν πολιτικό αποτέλεσμα, παρατήρησε ο κ. Βορίδης: Το πολιτικό αποτέλεσμα των συναντήσεων και συνεννοήσεων και του ευρύτερου συντονισμού ήταν η πρόταση δυσπιστίας. Τα άλλα, δεν έχουν πολιτικό αποτέλεσμα. Είναι, να έχουμε να συζητάμε. Δείτε το λίγο μεταξύ σας, διότι ως προς το βασικό ζήτημα, το οποίο είναι το κίνητρο και η μεθόδευση της συγκεκριμένης πρότασης, που συζητούμε σήμερα, εδώ είστε έκθετοι. Και αυτό αποκαλύπτεται, είπε ο κ. Βορίδης.