«Η κυβέρνηση δε θα βγει μόνο συμπαγής, αλλά και ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, στον απόχο της πρότασης δυσπιστίας από την αντιπολίτευση για την υπόθεση των Τεμπών.

«Η αποτελεσματικότητα της πρότασης δυσπιστίας θα κριθεί σε δύο επίπεδα. Το πρώτο κατά πόσο θα δημιουργήσει κάποια είδους ρηγμάτωση στην κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης στον ΣΚΑΪ και πρόβλεψε ότι η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από αυτό, και δεύτερον, όπως είπε, ένα «έλλειμμα επικοινωνιακό, ενημέρωσης ως προς τη θέση της κυβέρνησης που υπήρχε, αναπληρώνεται».
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d057jp5gdjnl)


Μάκης Βορίδης: Ο Κώστας Καραμανλής ποτέ δεν κρύφτηκε

Σχετικά με τα πυρά της αντιπολίτευσης ότι o κ. Κώστας Καραμανλής κρύβεται από την υπόθεση ο κ. Βορίδης σχολίασε ότι ποτέ δεν κρύφτηκε.

«Κατάθετε 8,5 ώρες στην εξεταστική επιτροπή. Έχει μιλήσει στην πρώτη συζήτηση όταν εξετάσαμε τα αιτήματα για τις εξεταστικές και τις δύο προκαταρκτικές. Δεν μίλησε μόνο στη συζήτηση για την αποτίμηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.

Ερωτηθείς για τον αν ο κ. Καραμανλής έδωσε απαντήσεις χθες κατά τη χθεσινή του ομιλία ο κ. Βορίδης απάντησε «δε θεωρώ ότι προστέθηκε κάτι καινούργιο».

«Αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να μην συγκαλυφτεί τίποτα» στην υπόθεση, είπε επίσης ο κ. Βορίδης.


Για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική διάρκειας

Για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να δεσμευτεί η ΝΔ ότι θα ψηφίσει τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη μίας ή δύο συνεδριάσεων προκειμένου να ενεργοποιηθεί άμεσα το άρθρο 86 του Συντάγματος, ο κ. Βορίδης σχολίασε ότι ας το καταθέσει πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ και «θα δούμε αν υπάρχουν νεότερα στοιχεία, διότι έχουν ήδη κατατεθεί δύο προτάσεις για σύσταση προκαταρκτικής τις οποίες η Βουλή απέρριψε. Έχουν κατατεθεί για τα ζητήματα της 717. Αυτό απερρίφθη».

«Στην κυρία Κεχαγιά απαντάω, αν πιστεύουνε αυτά που λένε, να καταθέσουν την πρότασή τους, να δούμε το περιεχόμενο τους, τα νεότερα στοιχεία και να τα αξιολογήσουμε».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d058gghd23ax)