Για «Βατερλώ της κυβέρνησης» κάνουν λόγο τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς επισημαίνουν ότι η ΝΔ έπεσε στην παγίδα που επιχείρησε να στήσει στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ συνδέοντας τα δύο κόμματα με επιχειρηματικά συμφέροντα.
Επισημαίνουν, μάλιστα, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να θέσει εκτός κυβέρνησης δύο υπουργούς γιατί πήγαν να ευχηθούν στον επιχειρηματία τον οποίο η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει και κατηγορεί για επαφές με τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε ακόμα: Στέφανος Κασσελάκης: Η φωτογραφία κολάζ Μητσοτάκη και Καραμανλή - "Η συγκάλυψη έχει πρόσωπο"


ΣΥΡΙΖΑ: Τι λένε για το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Όπως αναφέρουν ακόμα, οι αποχωρήσεις του Σταύρου Παπασταύρου και του Γιάννη Μπρατάκου από το Μέγαρο Μαξίμου έρχονται να προστεθούν στην αποχώρηση του ανιψιού του πρωθυπουργού Γρηγόρη Γρηγοριάδη από το στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα των υποκλοπών, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο κυβερνητικό επιτελείο.

«Η όψιμη μάχη του κατά των συμφερόντων θυμίζει δυστυχώς τον πατέρα του, ο οποίος στην πτώση του αποφάσισε να καταγγείλει τα "διαπλεκόμενα συμφέροντα". Το "δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο" του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης. Όλοι γνωριζόμαστε σε αυτό τον τόπο. Εδώ ξέρουμε και εμείς καλά αυτά που και ο ίδιος ξέρει», λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιοι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε στην χθεσινή συζήτηση να έχει χάσει την ψυχραιμία του και για αυτό κατέφυγε σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τον φαιδρό.

Επισημαίνουν ακόμα το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ειρωνικά για την θητεία του Στέφανου Κασσελάκη, κάνοντας λόγο για «κουραστική θητεία» τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαξίωσε με τις αναφορές του ένα νόμο του κράτους αλλά και όλους όσοι κάνουν χρήση αυτής της διάταξης.


Οι αναρτήσεις Κασσελάκη και οι παραιτήσεις δύο υπουργών της κυβέρνησης 

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επικαλούνταν ακόμα τις αναρτήσεις του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας ότι στην πραγματικότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφερε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση για τις παραιτήσεις των δυο υπουργών.

Στην πρώτη ανάρτηση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει τον πρωθυπουργό να απαντήσει «αν τολμάει τι δουλειά είχαν την Κυριακή το βράδυ οι δύο πιο στενοί του συνεργάτες (Παπασταύρου - Μπρατάκος) στο σπίτι του επιχειρηματία που κατηγορούν ως "οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να μας ρίξουν"; Η γραμμή Μητσοτάκη είναι η ΝΔ να κατηγορεί τον «υπονομευτή» και το Μαξίμου να συναντάται μαζί του;».