Ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιώργος Βουλγαράκης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, με αφορμή τα 50 χρόνια της ΝΔ και τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

*Διαβάστε εδώ: Φρέντης Μπελέρης: "Κλειδώνει" η υποψηφιότητά του με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές - Η συνάντηση-κλειδί στο Μαξίμου

«Η ΝΔ είναι το πιο θεσμικό κόμμα στην Ελλάδα. Το κόμμα το οποίο θεσμικά είναι κατοχυρωμένο στη χώρα διαρκώς, συνεχώς και σταθερά από το ’74 κι μετά είναι το κόμμα το οποίο ίδρυσε ο Κων/νος Καραμανλής, το οποίο άντεξε σε νίκες και ήττες, σε αλλαγές ηγεσιών, σε διευρύνσεις και διασπάσεις», είπε αρχικά.

«Αν η ΝΔ επιβίωσε όλα αυτά τα χρόνια, είναι επειδή έχει κοινωνικές αναφορές και αρχές, οι οποίες είναι αδιάρρηκτες. Δεν είναι μόνο η ιστορική της καταβολή, δηλαδή εγώ που ο πατέρας μου ήταν δεξιός και ο πάππους μου δεξιός και έγινα και εγώ, δεν είναι μόνο αυτό, είναι ότι σήμερα η κόρη μου, για παράδειγμα, έχει μια αντιστοιχία και μια ταύτιση με αυτά τα οποία λέει η ΝΔ που καταφέρνει με κάποιο τρόπο, κάθε φορά να είναι το πιο προοδευτικό κόμμα», επισήμανε.

«Η ΝΔ με τα καλά της και με τα κακά της, με τις γκρίνιες και τις αγάπες της, με τις καλές και κακές επιλογές, γιατί στα 50 χρόνια όλα αυτά έχουν γίνει, έχει καταφέρει η ΝΔ να παραμένει ως η πιο σταθερή, συνεπής, προοδευτική παράταξη του τόπου, η οποία ποτέ δεν παρέκκλινε από το καταστατικό της», πρόσθεσε.


Για τις ευρωεκλογές

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι το ποσοστό της ΝΔ στις ευρωεκλογές θα ξεπεράσει το 30%, απάντησε: «Δεν μπορώ να σας το πω, δεν το ξέρω γιατί βλέπω πολύ θυμό στον κόσμο. Όλα αυτά τα περιστατικά τα οποία σε υψηλούς τόνους τελευταία έχουν διαδραματιστεί είναι πράγματα τα οποία δεν ξέρω πού θα οδηγήσουν, γιατί θυμόμαστε πάντα ότι στις ευρωεκλογές ψηφίζεις «τζάμπα», δηλαδή δεν πέφτει καμία κυβέρνηση. Εγώ το διαπίστωσα αυτό στον δήμο Αθηναίων που ενώ περιμέναμε να κάνουμε μια άνετη εκλογή, τις τελευταίες δύο εβδομάδες δημιουργήθηκε ένα κλίμα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί η δημαρχία και σήμερα οι Αθηναίοι πολίτες να υφίστανται τα επίχειρα αυτής της ήττας. Ο κόσμος έχει την αίσθηση ότι στέλνει ένα μήνυμα σε κάποιον, χωρίς όμως να τον αποκαθηλώνει, αυτό βέβαια δεν αφορά μόνο τη ΝΔ αλλά όλα τα κόμματα».

Ο Γιώργος Βουλγαράκης στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή 03-04-24