Μέσω της συνηγόρου υπερασπίσεώς του, ο Ηλίας Κασιδιάρης προχώρησε σε δήλωση ως προς την ποινική υπόθεση που αφορά το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εξαπάτηση εκλογέων από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Αν είχα χιούμορ, θα δήλωνα ότι στηρίζω ΝΔ, ώστε ο Άρειος Πάγος να ασκήσει δίωξη στους βουλευτές της και το εκλογοδικείο να τους αποβάλει άμεσα από τη Βουλή». Ο κρατούμενος Ηλίας Κασιδιάρης συνέχισε λέγοντας: «Πρόκειται για αστειότητες που υποτιμούν την ελεύθερη βούληση και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο Ηλίας Κασιδιάρης κλήθηκε ως ύποπτος και έδωσε εξηγήσεις στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί προσωπικά για το κόμμα των Σπαρτιατών.

Ο κρατούμενος έδωσε ανωμοτί εξηγήσεις για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε εξαπάτηση εκλογέων. Ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε πως ότι δεν υπήρξε προγενέστερος σχεδιασμός για να δημιουργήσει κόμμα-κέλυφος.