Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης,θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη ενόψει της παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο. 

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Κασσελάκης θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη από την Παρασκευή 13 έως και την Τετάρτη 17 Απριλίου, αξιοποιώντας τις μαζικές εκδηλώσεις, αλλά και τις επόμενες ημέρες, ως μια ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την ελληνοαμερικανική Ομογένεια, ενόψει και της επιστολικής ψήφου των Αποδήμων στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κασσελάκης θα δώσει το «παρών» στην δεξίωση των Τελεταρχών το Σάββατο 14 Απριλίου, η οποία θα λάβει χώρα σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Midtown Hilton» στο Μανχταν, παρουσία ενός σημαντικού αριθμού ομογενών και εκλεκτών προσκεκλημένων. Την Κυριακή, θα ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμα της παρέλασης και θα παραβρεθεί αρχικά στην Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό, στη συνέχεια στη μίνι δεξίωση στο ξενοδοχείο «Pierre» και κατόπιν θα παρελάσει με τους επισήμους στην 5η Λεωφόρο.

Κασσελάκης: Στην Ουάσινγκτον στις 15/4 για συναντήσεις με κοινοβουλευτικούς και θεσμικούς παράγοντες

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως την Δευτέρα 15 Απριλίου ο Στέφανος Κασσελάκης θα μεταβεί πιθανότατα στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με κοινοβουλευτικούς και θεσμικούς παράγοντες, ενώ την επόμενη ημέρα, 16 Απριλίου, θα είναι κεντρικός ομιλητής σε ανοικτή εκδήλωση με ομογενείς, για την οποία δεν έχει καθοριστεί ακόμη ο τόπος και η ακριβής ώρα έναρξης. Αντίθετα, σε περίπτωση που ο κ. Κασσελάκης δεν βρεθεί στην Ουάσιγκτον, είναι πιθανόν η εκδήλωση αυτή να λάβει χώρα την Δευτέρα.

Σε κάθε περίπτωση, η επικείμενη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στην παρέλαση θα σηματοδοτήσει την πρώτη παρουσία πολιτικού αρχηγού στην μεγάλη εκδήλωση του Απόδημου Ελληνισμού, μετά την αντίστοιχη του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, το 2016.

Αντίθετα, δεν υπάρχει ακόμη κάποια επιβεβαίωση ή οριστική εξέλιξη για την πιθανολογούμενη παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Πηγή: ekirikas.com