Ολοκληρώνεται μέσα στην ημέρα η διαδικασία εγγραφής των μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατφόρμα που θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να ψηφίσουν διαδικτυακά στο εσωκομματικό δημοψήφισμα της 14ης Απριλίου προκειμένου να επιλέξουν τα 35 πρόσωπα που θα μετέχουν στην εκλογική διαδικασία των ευρωεκλογών.
Όπως επισημαίνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «όσοι φίλοι του κόμματος θέλουν να πάρουν μέρος στην εκλογική διαδικασία της επόμενης Κυριακής θα μπορούν να γραφτούν στα κατα τόπους εκλογικά κέντρα προκειμένου να ψηφίσουν κάποιους από τους 208 υποψηφίους».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης, από την Κρήτη όπου περιοδεύει αναφέρθηκε, μάλιστα, σε αυτή τη διαδικασία λέγοντας ότι «οι ευρωεκλογές δεν είναι ένα σόου όπου επιλέγουμε σελέμπριτις και ηθοποιούς. Το δικό μας ψηφοδέλτιο καταρτίζεται από τα μέλη του κόμματος. Θέλω μέσα από μια καινοτόμο διαδικασία να δώσω τη δύναμη στα μέλη και τους φίλους του κόμματος, που αφορά όλον τον προοδευτικό κόσμο, να επιλέξουν οι ίδιοι ποιοι θέλουν να τους εκπροσωπήσουν. Δεν φοβόμαστε την άμεση δημοκρατία».


Στέφανος Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο συμπαγής από ποτέ, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στις ευρωεκλογές 

Από την πατρίδα του τα Χανιά ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε να μιλά για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ και για το στοίχημα των ευρωεκλογών, λέγοντας πως «είμαστε η μεγάλη προοδευτική παράταξη που έχει το στίγμα της σύγχρονης Αριστεράς. Θέλουμε ανοιχτές αγορές – όπως ξέρετε, προέρχομαι από το επιχειρείν και το κατανοώ καλύτερα απ' όποιον άλλον διεκδικεί την εξουσία ή διοικεί αυτή τη στιγμή τη χώρα. Θέλουμε εργασιακά δικαιώματα, κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας, έτσι μόνο θα μπορεί να ανθήσει και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας. Και εγκρατή φορολογική πολιτική. Χρειαζόμαστε επίσης στιβαρή άμυνα, δεν διαπραγματευόμαστε την άμυνα της χώρας. Ξέρουμε ότι η πιο φτηνή άμυνα είναι η αποτροπή. Χρειαζόμαστε εγκρατή εξωτερική πολιτική. Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Στέφανο Κασσελάκη δεν θα εμπλέκεται στις περιπέτειες των ΗΠΑ ανά τον κόσμο. Θα έχει προτεραιότητα την άμυνα της χώρας μας».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «δεν είμαστε πιασμένοι από πουθενά, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε, είμαστε πιο συμπαγείς από ποτέ».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «έχουμε περάσει από διάφορα στάδια, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναταχθεί και όπως διαπιστώνετε, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Είναι πιο συμπαγής από ποτέ, είναι ανανεωμένος στο ιδεολογικό του στίγμα, είναι ξεκάθαρος και αρχίζουμε την πορεία μας για τις ευρωεκλογές με μία καινοτόμα διαδικασία με τα προκριματικά ψηφοδέλτιά μας που άλλο κόμμα δεν τολμάει να κάνει».

Η αλήθεια είναι ότι για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η επαναπροσέγγιση των ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κρήτη και όχι μόνο αποτελεί το μεγάλο στοίχημα αυτής εκλογικής αναμέτρησης, καθώς στις πρόσφατες εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ μέτρησε μεγάλες απώλειες κυρίως στο νησί.