Κλίµα ευφορίας επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ µετά τα αποτελέσµατα των τελευταίων δηµοσκοπήσεων καθώς δείχνουν το κόµµα να βρίσκεται στο 16%, κατοχυρώνοντας τη δεύτερη θέση και πολύ κοντά στον στόχο που έχει βάλει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Διαβάστε ακόμα: Δημοσκόπηση GPO για τα "Παραπολιτικά": Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Παραμένει κυρίαρχη στο πολιτικό σκηνικό


ΣΥΡΙΖΑ: «Βλέπουν» τη µεγάλη έκπληξη των ευρωεκλογών

Όπως έλεγαν στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ το κλίµα στην κοινωνία έχει αλλάξει για το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης και κανείς δεν µπορεί να αποκλείσει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά η µεγάλη έκπληξη των ευρωεκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό τόσο ο πρόεδρος όσο και η ηγετική οµάδα θα γυρίσουν την Ελλάδα στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας η οποία -όπως λένε στελέχη- θα γίνει µε όρους εξωστρέφειας και διαδραστικότητας µε την κοινωνία. Ο Στέφανος Κασσελάκης θα πλαισιώνεται κάθε φορά από πεντάδες υποψηφίων, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να τους γνωρίσει προσωπικά ο κόσµος, συνοµιλώντας µαζί τους µε τον γνωστό αδιαµεσολάβητο τρόπο που έχει καθιερώσει.

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται ήδη σε τετραήµερη περιοδεία στην Κρήτη ενώ από τις 21 µέχρι και τις 28 Απριλίου θα ξεκινήσει µεγάλη περιοδεία στα περισσότερα νησιά της χώρας, από το Καστελλόριζο µέχρι τις Κυκλάδες, προκειµένου να δείξει το ενδιαφέρον του για τη νησιωτικότητα και τα προβλήµατα που αντιµετωπίζουν οι µόνιµοι κάτοικοι. Προγραµµατίζεται, επίσης, για το τρίτο δεκαήµερο, µεγάλη εκδήλωση για την Υγεία στην Κω, όπου είχε σηµειωθεί το τραγικό περιστατικό µε τη γυναίκα που ξεψύχησε στην καρότσα αγροτικού, επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο.


Οι προκριµατικές εκλογές για τους υποψηφίους στις ευρωεκλογές 

Την ερχόµενη Κυριακή 14 Απριλίου διεξάγονται και οι προκριµατικές εκλογές για την ανάδειξη από τη βάση των υποψηφίων στις ευρωεκλογές και λίγες ηµέρες µετά, στις 18 Απριλίου, θα γίνει η µεγάλη εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει ηλεκτρονικά στις προκριµατικές καθώς από τις 13 µέχρι και τις 16 Απριλίου θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, όπου θα παρακολουθήσει την παρέλαση των οµογενών για την 25η Μαρτίου, ενώ θα έχει κρίσιµες επαφές µε φορείς και παράγοντες της οµογένειας.


Η εκδήλωση για το κράτος δικαίου

Την ίδια στιγµή το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει να κρατήσει ψηλά τα θέµατα που έχουν να κάνουν µε το κράτος δικαίου στη χώρα και µε τα θεσµικά ζητήµατα, δίνοντας ιδιαίτερη έµφαση στη διαρροή των προσωπικών δεδοµένων.

Μάλιστα, η Κουµουνδούρου προγραµµατίζει για την επόµενη εβδοµάδα µεγάλη εκδήλωση για το κράτος δικαίου. Προτίθεται δε να αναλάβει κοινοβουλευτική πρωτοβουλία µε κατάθεση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή προς την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραµέως, µε αιχµή το Μισέλ-gate. Την ίδια ώρα επαναφέρει το ζήτηµα της Θεσσαλίας ζητώντας ειδική συνεδρίαση της Βουλής για τη διαχείριση υδάτων και πληµµυρών στον Κάµπο. Σχετικό αίτηµα έστειλε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάµελλος στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.