“Σας προσκαλώ σε μια ακόμα μεγάλη μάχη που έρχεται, αυτής των ευρωεκλογών, ώστε να σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας μας και της πολιτικής διαδρομής του κόμματος μας.

Συσπειρωμένοι κοντά στον πρόεδρο μας και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενωμένοι περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είμαστε εμείς που θα καθορίσουμε για άλλη μια φορά τις εξελίξεις, έχοντας την ευθύνη να οδηγήσουμε τη χώρα στην ανάπτυξη, την ευημερία και την προκοπή, μέσα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια”, ανέφερε ο γραμματέας Οργανωτικού και διευθυντής του Γραφείου Προέδρου της ΝΔ, Στέλιος Κονταδάκης στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο συνεχίζεται στο Ζάππειο με τις εργασίες της δεύτερης ημέρας.

Αναλυτικά η ομιλία του Στέλιου Κονταδάκη:

«Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες

ΟΝΝΕΔίτισσες και ΟΝΝΕΔίτες,

Σας καλωσορίζω στο 15ο συνέδριο της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας.

Εκατομμύρια Έλληνες, εδώ και πενήντα χρόνια, μεταλαμπαδεύουμε από γενιά σε γενιά τις ίδιες αρχές και αξίες. Παλεύουμε για τους ίδιους στόχους. Υπηρετούμε το ίδιο όραμα. Είμαστε -όπως ορίζει η ιδρυτική Διακήρυξή μας- η Παράταξη που απευθύνεται σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Η Παράταξη που βάζει πάνω απ' όλα τη Δημοκρατία και την ελευθερία, τα δίκαια και τα δικαιώματα της Πατρίδας μας, τα εθνικά μας συμφέροντα και την εθνική ενότητα.

Η Παράταξη που υπηρετεί την ανάπτυξη, την πρόοδο και την κοινωνική συνοχή.

Η Παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και στέκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Φίλες και φίλοι,

Περήφανοι για την ιστορία και την προσφορά μας στην Πατρίδα, τιμούμε τον ιδρυτή μας Κωνσταντίνο Καραμανλή και όλους τους ηγέτες της Παράταξης. Τιμούμε όλα τα στελέχη, τους αγωνιστές, τα μέλη των οργανώσεών μας, τους εθελοντές μας, που ήταν -και είναι- χρόνια και χρόνια στην πρώτη γραμμή.

Είχαμε -και έχουμε- πίστη σε κοινές αρχές και αξίες. Εργαζόμαστε για μια ισχυρή και περήφανη Πατρίδα.

Με επιλογές που οδηγούν σε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, σε αναβαθμισμένες διεθνείς συμμαχίες, σε ισχυρό γεωπολιτικό αποτύπωμα. Με πρωτοβουλίες που εξελίσσουν τη χώρα σε πυρήνα σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην ευρύτερη γειτονιά μας, με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Με τολμηρές μεταρρυθμίσεις που θεμελιώνουν την ελληνική οικονομία σε στέρεες βάσεις. Διασφαλίζουν ισχυρή ανάπτυξη. Μειώνουν την ανεργία. Ενισχύουν τα εισοδήματα. Με δράσεις που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, την τόνωση της ασφάλειας, την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και παιδείας και τη βελτίωση της καθημερινότητας κάθε πολίτη.

Αυτή είναι η δέσμευσή μας και σ' αυτό τον δρόμο αναπτύσσουμε ταχύτητα με τιμονιέρη τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρό μας Κυριακό Μητσοτάκη.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Ας συντονίσουμε τις δυνάμεις μας στο μεταρρυθμιστικό ποτάμι που πάει την Ελλάδα με σίγουρα και στέρεα βήματα ακόμη πιο ψηλά.

Σας προσκαλώ σε μια ακόμα μεγάλη μάχη που έρχεται, αυτής των ευρωεκλογών, ώστε να σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας μας και της πολιτικής διαδρομής του κόμματος μας.

Συσπειρωμένοι κοντά στον πρόεδρο μας και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενωμένοι περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είμαστε εμείς που θα καθορίσουμε για άλλη μια φορά τις εξελίξεις, έχοντας την ευθύνη να οδηγήσουμε τη χώρα στην ανάπτυξη, την ευημερία και την προκοπή, μέσα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ας μπούμε όλοι και όλες στον αγώνα για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου για να έχουμε όχι μόνο μία πολιτική, αλλά και μία ιδεολογική κυριαρχία. Χωρίς αλαζονεία, αλλά και χωρίς εφησυχασμό. Με ανοιχτά κομματικά γραφεία και διαρκή παρουσία στην κοινωνία. Με τις κομματικές μας οργανώσεις σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα και σε διαρκή αμφίδρομη επικοινωνία με τους πολίτες. Με συμβολή σε κάθε κινητοποίηση, με ενεργοποίηση και αξιοποίηση όλων των στελεχών μας, με πνεύμα ενότητας, εξωστρέφειας και ομαδικής κουλτούρας, προβάλλοντας με κάθε τρόπο το κυβερνητικό μας έργο.

Ξέρουμε ότι κάποιοι επιχειρούν να βυθίσουν την πολιτική ζωή στην τοξικότητα, το λαϊκισμό και την ανευθυνότητα. Επενδύουν στη καπηλεία και τη τυμβωρυχία. Διαγκωνίζονται για τη δεύτερη θέση στην κατάταξη της Αντιπολίτευσης και μιλούν για χαλαρή ψήφο.

Μην κάνουμε το λάθος! Οι ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι πολυσήμαντες, τόσο για την Ευρώπη, όσο και για την Πατρίδα μας. Θα κριθούν στην επόμενη πενταετία μείζονος σημασίας ζητήματα για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης, την αγροτική πολιτική, το μεταναστευτικό και την κλιματική κρίση. Χρειάζεται, γι' αυτό, να είμαστε δυναμικά παρόντες με πρόσωπα που ενισχύουν την εθνική παρέμβαση στα κοινοτικά κέντρα αποφάσεων.

Χρειαζόμαστε, προπάντων, μια καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας που να επαναβεβαιώνει την πολιτική υπεροχή μας και να διασφαλίζει το δρόμο του μέλλοντος, εξασφαλίζοντας σταθερότητα, ασφάλεια και σιγουριά στη πορεία της χώρας μας.

Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο: Είναι η Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου. Της προοπτικής και της αλληλεγγύης. Της εθνικής υπερηφάνειας και του γνήσιου πατριωτισμού. Είναι η Ελλάδα που θέλουμε και μπορούμε να χτίσουμε.

Αγαπητές και αγαπητοί σύνεδροι,

Είμαι υπερήφανος που υπηρετώ το κόμμα μας από τη θεσμική θέση που κατέχω και είμαι υπερήφανος για όλες και όλους εσάς που γνώρισα σε αυτό το μεγάλο ταξίδι. Το ταξίδι της δημιουργικής ανατροπής από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα, για το έργο που πετύχαμε όλοι μαζί τα προηγούμενα χρόνια σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Και σας ευχαριστώ πολύ για αυτήν τη συμπόρευση και συνεργασία.

Μην εφησυχάζετε!

Μην απογοητεύεστε στις δυσκολίες!

Συνεχίζουμε όλοι και όλες μαζί με θάρρος και δύναμη, με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για μια λαμπερή και αυτοδύναμη Ελλάδα που όλοι θέλουμε και ονειρευόμαστε!

Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε!

Ζήτω ο πρόεδρος μας και πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης!

Ζήτω σε όλους και όλες εσάς που είστε σήμερα εδώ, δίνοντας το δικό σας βροντερό παρών!

Ζήτω η Νέα Δημοκρατία!

Σας ευχαριστώ θερμά!».