Με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις 12 το μεσημέρι, πέφτει η «πέφτει η αυλαία» του 15ου Συνεδρίου του κόμματος. Θα προηγηθεί η ομιλία της Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν και του Μαργαρίτη Σχοινά.

Ειδικότερα, σήμερα, Κυριακή 7 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες της γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής Μαρίας Συρεγγέλα, του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννη Πλακιωτάκη, του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και της υποψήφιας του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πριν από τη λήξη των εργασιών του 15ου Συνεδρίου της ΝΔ, θα απευθύνει ομιλία προς το σώμα των συνέδρων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε το πρόγραμμα του 15ου Συνεδρίου της ΝΔ ΕΔΩ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0d7bt9pdaa1)

15ο Συνέδριο ΝΔ - Εγκώμια Βέμπερ για Μητσοτάκη

Σημειώνεται πως χθες, κατά τη δεύτερη ημέρα του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε ο επικεφαλής του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ. Στην ομιλία του ο Μ. Βέμπερ έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού, τον οποίο ευχαρίστησε για την συνεισφορά του, λέγοντας ότι είναι από τους πλέον ισχυρούς ηγέτες των 27 της ΕΕ.

«Αγαπητοί φίλοι, σήμερα εορτάζετε τα 50 χρόνια σας. Το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επέστρεψε στην Ελλάδα για να αποκαταστήσει τη δημοκρατία. Ήξερε ότι η Ευρώπη δεν ήταν απλώς ένας αρχαίος ελληνικός μύθος. Ήταν το μέλλον μιας δημοκρατικής και ευημερούσας Ελλάδας. Ενώ οι Έλληνες Σοσιαλιστές έκαναν εκστρατείες κατά της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ, ο Καραμανλής ίδρυσε ένα νέο πολιτικό κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία, για να πολεμήσει για την Ευρώπη. Στη Βουλή είπε "η Ελλάς, πολιτικά, αμυντικά, οικονομικά, πολιτιστικά, ανήκει εις την Δύσιν"» σημείωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, υπογραμμίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το ισχυρότερο κόμμα στην Ελλάδα και το ΕΛΚ είναι το ισχυρότερο κόμμα στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα: Συνέδριο ΝΔ - Βέμπερ: Αγαπητέ Κυριάκο πήρες μια χώρα σε τέλμα και τη μετέτρεψες σε μια από τις ισχυρότερες οικονομίες της Ευρώπης

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σημείωσε: «Πάντα στεκόσουν απέναντι στον Ερντογάν για να προστατεύσεις τα σύνορα της Ευρώπης. Και στην Αίγυπτο, πριν από μερικές εβδομάδες, με τη φίλη μας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την πρόεδρο της Επιτροπής, δείξατε ότι η Ευρώπη μπορεί να έχει ασφαλή σύνορα και να διαχειριστεί τη μετανάστευση. Οι κρατικές αρχές είναι εκείνες που αποφασίζουν ποιοι μπαίνουν στην Ευρώπη, όχι οι λαθρέμποροι. Κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει την ΕΕ, χάρη στην ισχυρή ελληνική κυβέρνηση».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0d80h47cc0p)