Ανεβάζει προεκλογική ταχύτητα η Νέα Δημοκρατία μετά το τριήμερο επετειακό της συνέδριο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκέπτεται σήμερα τα Δωδεκάνησα και αύριο τη Μακεδονία, να συνεχίζει με νέες περιοδείες στη συνέχεια και την προσεχή Δευτέρα, 15 Απριλίου, να παρουσιάζει επισήμως στον «Ελληνικό Κόσμο» το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ για την κάλπη της 9ης Ιουνίου.


Νέα Δημοκρατία: Με το βλέμμα στα ονόματα των υποψήφιων ευρωβουλευτών - Τι θα γίνει με τον Φρέντι Μπελέρη

Ουσιαστικά έχουν ήδη ανακοινωθεί τα 32 από τα συνολικά 42 ονόματα και το ενδιαφέρον στρέφεται περισσότερο στο αν στις 10 υποψηφιότητες που μένει να γνωστοποιηθούν θα είναι και αυτή του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, με τον γιο του Πέτρο και τον αδερφό του Λεονάρδο να δίνουν το «παρών» στο Ζάππειο και στο συνέδριο της ΝΔ.

Θετικά στον δρόμο για την ευρω-κάλπη είναι τα σημάδια και από την επιστολική ψήφο, όπου ήδη οι εγγραφές έχουν φτάσει σχεδόν τις 60.000 και μέχρι τις 29 Απριλίου που λήγει η σχετική προθεσμία εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσουν τις 100.000, σε μια διαδικασία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.


Κυριάκος Μητσοτάκης: Σήμερα στα Δωδεκάνησα και αύριο στη Μακεδονία

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος θα επισκεφθεί σήμερα το πρωί το Αρχαιολογικό Μουσείο Τήλου και το Δημαρχείο του νησιού, στη συνέχεια θα ξεναγηθεί στο Κέντρο Κυκλικής Καινοτομίας της Τήλου και το απόγευμα θα μεταβεί στη Ρόδο, όπου θα έχει συνάντηση με πολίτες στο κέντρο της πόλης και το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση για τον τουρισμό.

Αύριο, Τρίτη, ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει από τη Θεσσαλονίκη το έναυσμα για την εθνική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με το φαινόμενο της βίας στα σχολεία. Μαζί με τον υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη και Ζέττα Μακρή, θα παρουσιάσουν πρωτοβουλίες για τη σωστή και ευρεία πληροφόρηση, αλλά και την ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δέχεται επώνυμες καταγγελίες από μαθητές και γονείς μαθητών για περιστατικά μπούλινγκ και σχολικής βίας.


Το μήνυμα Μητσοτάκη κατά της αποχής ή της "χαλαρής" ψήφου στις ευρωεκλογές

Από το βήμα του 15ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στην αρχή της καταληκτικής του ομιλίας ότι στην Ελλάδα η ΝΔ δεν θα επιτρέψει να συμβούν αυτά τα οποία έγιναν την περασμένη δεκαετία. «Και ο λαϊκισμός ήταν αυτός που όχι μόνο έφερε την πατρίδα μας στο χείλος του γκρεμού στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης», πρόσθεσε εμφατικά.

Προειδοποίησε ότι η αντιπολίτευση βλέπει αυτές τις ευρωεκλογές «ως έναν "πολιορκητικό κριό" για να κλονιστεί η πολιτική σταθερότητα στο εσωτερικό» και έστειλε μήνυμα κατά της αποχής ή της «χαλαρής» ψήφου στις ευρωεκλογές.

«Δεν επιτρέπεται συνεπώς ούτε αποχή ούτε αδράνεια, ούτε παθητικότητα ούτε αδιαφορία. Τα όποια μηνύματα διαμαρτυρίας πρέπει να μεταφραστούν σε μηνύματα σοβαρής ευθύνης, προοπτικής, σιγουριάς, συνέχειας και δημοκρατίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0dxf0k5q4dt)

Το ζήτημα της πολιτικής σταθερότητας θα βρίσκεται στο εξής στον πυρήνα της προεκλογικής ρητορικής της ΝΔ. «Ένα θετικό αποτέλεσμα θα κρατήσει τον τόπο σταθερό μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον», σημείωσε χθες ο κ. Μητσοτάκης, ενώ τόνισε πως «κάθε σκιά που θα μπορούσε να προκύψει από τις κάλπες μπορεί να θολώσει και να αμφισβητήσει αυτή την πορεία της χώρας, διαταράσσοντας πολλά απ' όσα σήμερα θα θεωρούνται δεδομένα, ενώ μπορεί να ανοίξει μια κερκόπορτα σε καινούργιες περιπέτειες».

Ως προς την αντιπολίτευση, τόσο στην τοποθέτησή του την Παρασκευή όσο και στη χθεσινή, ο κ. Μητσοτάκης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τρεις συγκεκριμένα πολιτικούς αρχηγούς, δείχνοντας ότι στον δρόμο προς τις κάλπες θα κλιμακώσει και την κριτική του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την Ελληνική Λύση. Κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «έχει στην ψυχή του τον κ. Πολάκη» και πως «κάνει αυτό που ξέρει, που είναι μόνο να ποτίζει τον πολιτικό διάλογο με τοξικότητα».

Ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν με την ψήφο τους απάντηση και στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος, όπως ανέφερε, «έχει επιλέξει να "βάψει" το ΠΑΣΟΚ με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ». Πρόσθεσε δε ότι «από κοντά όσοι εμπορεύονται την πίστη, τον πατριωτισμό, μετατρέποντας την πολιτική σκηνή σε τηλεμάρκετινγκ», «δείχνοντας» προς τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0e3pgadhucx)