Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιλένα Αποστολάκη μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 fm στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη. Για την ένταση που υπάρχει τα τελευταία 24ωρα με τον ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Αποστολάκη είπε ότι «η όποια ένταση αφορά και είναι απότοκο δηλώσεων της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και θέλω να θυμίσω ότι ακόμα και για την πρόταση δυσπιστίας που ήταν μια πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, η οποία έτυχε μιας ευρύτερης αποδοχής από ευρύτερα κόμματα του κοινοβουλίου, παρ' όλα αυτά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ που συνυπέγραψε την πρότασή μας για την υποβολή πρότασης δυσπιστίας χαρακτήρισε τη διαδικασία "κοκορομαχία"».

«Αντιλαμβάνεστε το σουρεάλ της υπόθεσης και την απόλυτη έλλειψη συνέπειας. Πέραν αυτών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έξω από κάθε έννοια θεσμικής δεοντολογίας στο κομμάτι των υποκλοπών, που αποτελεί μια μελανή κηλίδα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του κράτους δικαίου στη χώρα μας, στο οποίο η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη και έχει απέναντί της ένα συμπαγές μέτωπο των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου, ο κ. Κασσελάκης έρχεται να υιοθετήσει με τον πιο τυχοδιωκτικό τρόπο τις πιο ακραίες φωνές μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης που έρχονται να θολώσουν την πραγματικότητα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τάχα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι εκβιαζόμενος ή οτιδήποτε άλλο», συμπλήρωσε.

Η Μιλένα Αποστολάκη στην Νίκη Λυμπεράκη "Στον αέρα"  08-04-24
«Οι διαφορές ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο κόμμα είναι οριακές και υπό αυτή την έννοια έχει μεγάλη σημασία στις 9 Ιουνίου ποιος θα είναι δεύτερος. Για εμάς είναι πολιτικός στόχος ευδιάκριτος και σαφής ότι στοχεύουμε και πρέπει και θα είμαστε δεύτερο κόμμα το βράδυ της 9ης Ιουνίου», υποστήριξε η βουλευτής Βόρειου Τομέα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Για την υποψηφιότητα Ζαγοράκη τόνισε ότι «η οποιαδήποτε υποψηφιότητα, πολύ περισσότερο η υποψηφιότητα του κ. Ζαγοράκη, δεν είναι μια υποψηφιότητα που είναι χαρακτηριστική και εμβληματική της πολιτικής ταυτότητας. Τα ψηφοδέλτια είναι πολυσυλλεκτικά και τα ψηφοδέλτια ενόψει μιας κρίσιμης εκλογικής μάχης υπακούουν και σε μια εκλογική στρατηγική, άρα ο κ. Ζαγοράκης είναι μια υποψηφιότητα ανάμεσα σε άλλες 41.

Η ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ είναι σαφής, τη δίνουν πάρα πολλά αξιόλογα πολιτικά και κοινωνικά στελέχη. Τη δίνει ο κ. Μανιάτης, τη δίνει ο κ. Παπανδρέου, τη δίνει ο κ. Σπυρόπουλος... Είναι πολιτικά στελέχη τα οποία είναι η σφραγίδα της σοσιαλδημοκρατίας, είναι η σφραγίδα του εκπροσώπου της χώρας μας στην οικογένεια του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος. Αυτή είναι η ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ, ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα». «Ο κ.Ζαγοράκης είναι μια υποψηφιότητα στις 42 που δεν έχει να κάνει με την ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε η κυρία Αποστολάκη.

Ερωτηθείσα αν θα γίνει η προανακριτική για τον κ. Καραμανλή, απάντησε ότι «έχουμε πει ότι αυτή η υπόθεση δεν θα τελειώσει έτσι με τον τρόπο που μεθοδεύεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πήραμε και θα πάρουμε όλες τις θεσμικές πρωτοβουλίες με βάση το σύνταγμα, γνωρίζοντας τους περιορισμούς του νόμου. Με βάση το σύνταγμα και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών από τη στιγμή που μια πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής καταψηφίζεται δεν μπορεί να επανέλθει εκτός αν προκύψουν νέα πραγματικά περιστατικά.

Για να μη δώσουμε κανένα άλλοθι στην κυβερνητική πλειοψηφία που κάνει ό,τι μπορεί για να συγκαλύψει τα αίτια και τους πραγματικούς υπευθύνους, με μεγάλη θεσμική προσήλωση και προσοχή θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου το πότε θα έρθει η δικογραφία από τη Λάρισα στη Βουλή, και ασφαλώς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την συγκάλυψη που είναι μεθοδευμένη και σε πλήρη εξέλιξη».