Στην «έλλειψη σοβαρότητας» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, αναφέρθηκε ο Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος με αφορμή την υποψηφιότητα του στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου με το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι η χώρα έχει ανάγκη από αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση

Ειδικότερα, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το ζήτημα είναι να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να πάρει τη δεύτερη θέση και με σημαντική διαφορά από το τρίτο και τέταρτο κόμμα, ούτως ώστε να αναδειχτεί σε de facto αξιωματική αντιπολίτευση, κάτι που το έχει ανάγκη ο τόπος. Διότι, αυτή τη στιγμή αξιωματική αντιπολίτευση επί της ουσίας δεν υπάρχει. Έτσι όπως πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ και με το έλλειμμα σοβαρότητας που χαρακτηρίζει τον αρχηγό του, δεν υπάρχει σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση. Άρα, ο τόπος χρειάζεται να αποκτήσει αξιωματική αντιπολίτευση, διότι έτσι λειτουργεί το κοινοβουλευτικό πολίτευμα με κυβέρνηση και με ένα τουλάχιστον κόμμα της αντιπολίτευσης που να έχει προοπτική κυβερνησιμότητας στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Στην ερώτηση, τι μπορεί να σημαίνει για το ΠΑΣΟΚ εάν δεν έρθει αυτή η δεύτερη θέση που επιθυμεί στις ευρωεκλογές και τα ποσοστά μείνουν χαμηλά, ο κ. Κώστας Χρυσόγονος, επισήμανε το εξής «εγώ δεν βλέπω ένα τέτοιο σενάριο. Εγώ από τις επαφές μου με τον κόσμο βλέπω ότι υπάρχει μια πολύ θετική ατμόσφαιρα. Το κλίμα είναι πολύ αλλαγμένο προς το καλύτερο και ευελπιστώ ότι θα είμαστε δεύτεροι».