Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεροποιηθεί στη δεύτερη θέση και η διαφορά με τη ΝΔ θα μικραίνει όσο πλησιάζουμε στις εκλογές. Η ΝΔ έχει υποστεί ρωγμές σε τομείς όπως η οικονομία, η ακρίβεια, η αποτελεσματικότητα, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή “Εκείνη και εγώ”, με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Ρήγας.

Επεσήμανε τη σταθερότητα που επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας τη δυσκολία της προηγούμενης περιόδου και την ανάγκη για συνέχιση των πολιτικών που θα οδηγήσουν σε ανατροπή της κυβέρνησης.

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, ο κ. Ρήγας υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα θα αποτελέσει έναν παράγοντα εξέλιξης για το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ότι η σταθεροποίηση που παρατηρείται ήδη αποτελεί θετικό προαίσθημα. Ωστόσο, επιμένει ότι η πολιτική πρέπει να είναι η κύρια μοχλός της αλλαγής και όχι μόνο το πρόσωπο που εκπροσωπεί το κόμμα.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Π.ΡΗΓΑΣ: Αποτυπώνεται πια ότι όχι μόνο είμαστε στη δεύτερη θέση αλλά υπάρχει μια σταθερότητα μετά από μια περίοδο η οποία ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές αυτό θα γίνεται ακόμα καθαρότερο. Η ΝΔ έχει υποστεί ρωγμές και αυτό γίνεται κατανοητό και στο επίπεδο της οικονομίας, της ακρίβειας, της αποτελεσματικότητάς της αλλά και στα θέματα της δημοκρατίας. Εγώ είμαι αισιόδοξος ότι η διαφορά θα μικραίνει και θα δίνει προοπτική για τις βουλευτικές εκλογές για να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι ένας παράγοντας εξελίξεων για τον ΣΥΡΙΖΑ

Π.ΡΗΓΑΣ: Όχι, το αποτέλεσμα θα είναι θετικό ήδη φαίνεται η σταθεροποίηση άρα αυτό που έχει σημασία είναι οι πολιτικές που θα ασκηθούν και δεν είναι θέμα μόνο του προσώπου. Ο πρόεδρος έχει την απόλυτη στήριξη και εμπιστοσύνη όλων μας και οι πολιτικές είναι αυτές οι οποίες πρέπει να ασκηθούν και είναι η ελπίδα για τη διακυβέρνηση της χώρας

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την άποψη του κ.Κασσελάκη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Π.ΡΗΓΑΣ: Βεβαίως.

ΔΗΜ: Δεν έχουμε συμπληρώσει ούτε ένα χρόνο από τις κάλπες

Π.ΡΗΓΑΣ: Δεν μου λεει τίποτα αυτό. Δεν μπορεί να απαγορευτεί σε κανέναν επειδή πήρε ή λέει το 41% που πια δεν υπάρχει να μας λέει ότι κάναμε εκλογές και συνεχίζουμε έτσι όταν έχουν συμβεί γεγονότα πολύ συγκεκριμένα δηλαδή απομείωση της δημοκρατίας της χώρας η οποία αποτυπώνεται και στο ευρωκοινοβούλιο. Είναι φανερό το τι συμβαίνει στην Ελλάδα το έχουν αντιληφθεί οι πολίτες, φαίνεται στις μετρήσεις ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη ότι θα υπάρξει διερεύνηση για τα Τέμπη και τις υποκλοπές. Το θέμα της ακρίβειας δεν έχει αντιμετωπιστεί.

Π.ΡΗΓΑΣ: Με επίμονο τρόπο θα λέμε ότι αυτή τη στιγμή συμβαίνουν στη χώρα γεγονότα που την οδηγούν στα βράχια. Πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ότι εμείς θα λέμε την αλήθεια και την πραγματικότητα που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα άρα με όλα αυτά που έχουν συμβεί είναι σαφές ότι πρέπει να πάει να αποτυπωθεί στην κάλπη.

O Παναγιώτης Ρήγας στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα  09-04-24