Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Λύσης, κος Γιάννης Σκάλκος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Βελόπουλου για τη σύνδεση των εξορύξεων με τις συντάξεις

Γ.ΣΚΑΛΚΟΣ: Επειδή ο πανικός έχει καταλάβει το Μαξίμου και συγκεκριμένα τα ορφανά του Σημίτη που είναι ανεπάγγελτα, δεν έχουν ιδεολογία, είναι σουλατσαδόροι διαδρόμων και γραφείων και έχουν το Μαξίμου στα χέρια τους εδώ και δύο χρόνια να ξέρετε ότι ό,τι λεει ο κ. Βελόπουλος είναι με ντοκουμέντα.

Γ.ΣΚΑΛΚΟΣ: Όταν εφαρμόσουμε το μοντέλο της Νορβηγίας που λέει ο κ.Βελόπουλος που οι συντάξεις και τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν διασυνδεθεί με τον ορυκτό πλούτο της Νορβηγίας έτσι θα προκύπτει το συγκεκριμένο ποσό που θα μπορεί να δοθεί.

Ερωτηθείς αν ξεκινήσουν οι εξορύξεις τον Ιανουάριο του ’25 μέχρι τον Σεπτέμβριο του ’25 η χώρα θα μπορεί να δώσει 4.000€ σύνταξη στους συνταξιούχους

Γ.ΣΚΑΛΚΟΣ: Η χώρα μπορεί να δώσει από τη στιγμή που η κυβέρνηση, όχι η σημερινή γιατί η σημερινή δεν θέλει να το κάνει αυτό, η νέα κυβέρνηση που θα αναδειχθεί αποφασίσει ότι θέλει να προχωρήσει σε εξορύξεις. Με τα δεδομένα που έχει η EXXON MOBIL με το κοίτασμα νοτίου της Κρήτης μπορουμε να στήσουμε το ταμείο για την ασφάλιση και την ενίσχυση των ασφαλισμένων αλλά με αυτούς οι οποίοι έχουν πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές...

Για τις ευρωεκλογές

Γ.ΣΚΑΛΚΟΣ: Για τους δημοσιογράφους θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον διότι τα εκλογικά δεδομένα θα είναι τέτοια που πάρα πολλοί στα κομματικά επιτελεία θα τρίβουν τα μάτια τους και κυρίως τα «ορφανά του Σημίτη» που δεν θα κοιμηθούνε εκείνο το βράδυ στο Μαξίμου. Δεν μπορεί να διώχνει ο κ. Μητσοτάκης τους νεοδημοκράτες βουλευτές και υπουργούς και να κρατάει συνέχεια τους σουλατσαδόρους του κ. Σημίτη!

Ο Γιάννης Σκάλκος  στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή  10-04-24