Για τον σημαντικό ρόλο που έχει η Ελλάδα ως ενεργειακή πύλη, στις μεταφορές και στα logistics στη νοτιοανατολική Ευρώπη, με πρωταγωνιστή το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μίλησε κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής των Τριών Θαλασσών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όπως ξέρετε η Ελλάδα είναι επίσημο μέλος της πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών από πέρυσι και είναι μια πρώτη ευκαιρία να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε αυτή τη σημαντική σύνοδο η οποία λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο σημαντικής γεωπολιτικής αστάθειας στην Ευρώπη», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών ανοίγοντας τον νότιο διάδρομο διασυνδεσιμότητας είτε αυτός περιλαμβάνει τις μεταφορές είτε την ενέργεια, καθώς μπορούμε να γίνουμε η φυσική πύλη εισόδου για την ενέργεια είτε αυτό είναι φυσικό αέριο είτε ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τον νότο στον βορρά», συμπλήρωσε.

«Και αν το σκεφτεί αυτό κανείς με γεωγραφικούς όρους, η Ελλάδα είναι πλέον μέλος της Πρωτοβουλίας των 3 Θαλασσών και δικαιολογείται να ονομαστεί πρωτοβουλία των 4 θαλασσών, καθώς ανοίγει τον νότιο διάδρομο προς το Αιγαίο πέλαγος. Προσβλέπω σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

mitsotakis_three_seas_summit_1_
mitsotakis_three_seas_summit_2_
mitsotakis_three_seas_summit_3_
mitsotakis_three_seas_summit_4_
mitsotakis_three_seas_summit_5_
mitsotakis_three_seas_summit_6_