Συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μετά τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ και έγινε ανασκόπηση της κατάστασης ασφαλείας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αποφασίστηκε να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας της Αθήνας με το Ισραήλ. Το κυβερνητικό επιτελείο φέρεται να εκτιμά ότι προς ώρας το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να μην απαντήσει με άμεσο χτύπημα το Ισραήλ.


kysea_1_ok
kysea_2_ok
kysea_3_ok
kysea_4-ok
kysea_5-ok
kysea_6_ok

Παύλος Μαρινάλης: «Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ»

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια».

«Η Ελλάδα, πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση», υπογράμμισε ο ίδιος.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0k0dqq6623l)

Δείγματα αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκτίμηση του κυβερνητικού επιτελείου είναι ότι προς το παρόν αποκλιμακώνεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Οι ίδιες εκτιμήσεις, λένε, πως η ισραηλινή πλευρά δεν θα προχωρήσει σε κάποια εκκίνηση περαιτέρω κλιμάκωσης, χωρίς ωστόσο αυτό να μπορεί ληφθεί ως δεδομένο και για το αμέσως επόμενο διάστημα. Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι υπάρχει ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Τελ Αβίβ.

«Η πιο ισχυρή παραίνεση στους Ισραηλινούς είναι αυτή του Αμερικανού προέδρου, η οποία αυτή τη στιγμή μοιάζει να πιάνει τόπο. Απομένει να δούμε για πόσο και τι θα διαμειφθεί στο παρασκήνιο για να είναι παρατεταμένη. Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται κάποιος άμεσος οικονομικός αντίκτυπος, αλλά είμαστε σε αναμονή», ανέφεραν πηγές από το ΚΥΣΕΑ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταδικάζουμε την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ - Εξελίξεις που πυροδοτούν νέα ανάφλεξη

Νωρίτερα, την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του για την καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για ανησυχητικές εξελίξεις στη γειτονιά μας μετά την επίθεση του Ιράν με πάνω από 300 drones εναντίον του Ισραήλ και εκπέμπει ηχηρό μήνυμα στήριξης σε κάθε προσπάθεια εκτόνωσης της νέας έντασης.

«Προτού περάσω στην κυριακάτικη επισκόπηση, θέλω να ξεκινήσω με την ξεκάθαρη απερίφραστη καταδίκη της Ελληνικής Kυβέρνησης και εμού προσωπικά απέναντι στη χθεσινοβραδινή επίθεση του Ιράν προς το Ισραήλ. Πρόκειται για εξαιρετικά δυσάρεστες και πολύ ανησυχητικές εξελίξεις που πυροδοτούν μια νέα ανάφλεξη στην ευρύτερη γειτονιά μας και φυσικά στη Μέση Ανατολή», τονίζει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.