Εκδόθηκε και επίσημα η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου της Αλβανίας για την υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, σύμφωνα με την οποία ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ καταδικάζεται σε δύο χρόνια φυλακή. Σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο ο κ. Μπελέρης δικαιούται να καταθέσει έφεση μέσα σε 15 μέρες. Μάλιστα η έφεση θα εκδικαστεί από το ίδιο δικαστήριο.

Οπως μετέδωσε ΕΡΤ, η πλευρά του κ. Μπελέρη αναμένεται να καταθέσει την έφεση ακόμα και εντός της εβδομάδας. Στην περίπτωση που η ποινή παραμείνει και στο δεύτερο βαθμό, τότε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής θα παραμείνει στις φυλακές του Φιέρι έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0mbbsm67yah)
Ένα άλλο ζήτημα αποτελεί το πότε θα οριστεί η δικάσιμος της έφεσης, με τις πληροφορίες να συντείνουν ότι η συνεδρίαση θα μπορούσε να γίνει στο διάστημα μεταξύ 10 και 25 Μαΐου. Αν πάντως δεν μειωθεί η ποινή και αν ο κ. Μπελέρης εκλεγεί ευρωβουλευτής, τότε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και εκλεγμένο μέλος του ευρωκοινοβουλίου, θα παραμένει κρατούμενος στις αλβανικές φυλακές.