Την πολιτική σας, είτε αφορά τα εθνικά θέματα είτε τα εργασιακά είτε του κοινωνικού κράτους, τη διαπερνά ένα λεπτό νήμα που είναι η εξυπηρέτηση των λίγων και ποτέ των πολλών, ανέφερε ο πρόεδρος της Νίκης. Δημήτρης Νατσιός, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Πολιτισμού για τα «Μέτρα για τη διαφύλαξη και την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, την προστασία και ενίσχυση του ελληνόφωνου τραγουδιού και των ηχογραφημάτων νέων δημιουργών ή καλλιτεχνών, καθώς και την προστασία και διάχυση της ελληνικής γλώσσας, στο πλαίσιο της διαφύλαξης και ανάδειξης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς - Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της εμπορικής πολιτικής του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων και λοιπές διατάξεις».

Ο πρόεδρος της Νίκης είπε σχετικά με την ακρίβεια, πως «χιλιάδες άνθρωποι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και συνταξιούχοι, αναγκάζονται και κάνουν δύο και τρεις δουλειές για να τα φέρουν βόλτα και για να κρατούν όρθιες τις οικογένειές τους» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει οδηγήσει τους πολίτες να ζουν με διλήμματα για το τι πρέπει να επιλέξουν από τις υποχρεώσεις τους, λέγοντας ότι αυτό «δεν είναι σταθερότητα, αλλά εξευτελισμός». Χαρακτήρισε «το πολιτιστικό σύστημα αναίσθητο μπροστά στα προβλήματα των ανθρώπων, σαν τον άτυχο αστυνομικό που το απόγευμα έκανε τον φορτηγατζή για να θρέψει την οικογένειά του».

Επέκρινε ως «ασόβαρο» το πολιτικό σύστημα που, όπως είπε, «βάζει στα ψηφοδέλτιά του μοντέλες, πανελίστες κουτσομπολίστικων εκπομπών και αθλητές, που είναι άσχετοι με το αξίωμα του ευρωβουλευτή και οι οποίοι θα ζήσουν με 20.000 ευρώ τον μήνα».

Ο κ. Νατσιός σχολίασε την επιλογή να είναι υποψήφιος ο Φρέντι Μπελέρης στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ, λέγοντας ότι την «κάνατε για να πείσετε, δήθεν, τους Έλληνες ότι ενδιαφέρεστε για τα εθνικά θέματα και δεν μεταλλαχθήκατε και ότι είστε οι ίδιοι». Αντέτεινε ότι η Νίκη έχει έναν «άξιο υποψήφιο, τον Κώστα Κυριακού, που είναι ένας σπουδαίος Βορειοηπειρώτης, ο οποίος ζει αξιοπρεπώς την έντυπη πενία του και προτάσσει τα στήθη του για την πατρίδα και τον ελληνισμό».

Ο πρόεδρος της Νίκης επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι τολμάτε να μιλάτε για «πατρίδα, οικογένεια και θρησκεία» όταν «εσείς κλείσατε εκκλησιές, λοιδορούσατε την Θεία Κοινωνία, επιτρέπετε να διακωμωδούνται η Παναγία και οι Άγιοί μας και να δημιουργούνται μορφώματα γονέα 1, 2 και σε λίγο και σε γονέα 3…». Ο κ. Νατσιός αναφέρθηκε και στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και στα εθνικά θέματα, λέγοντας ότι «όσο και εάν συνεχίζετε να κοροϊδεύετε του Έλληνες πολίτες, στις ευρωεκλογές σάς περιμένει ηχηρό χαστούκι, που θα σας γκρεμίσει από το βάθρο της αλαζονείας σας» και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «εκχωρεί εθνική κυριαρχία» γι' αυτό και κάποια μέλη της «ψάχνουν να βρουν σπίτι στο εξωτερικό». Στις προσεχείς ευρωεκλογές, είπε ο κ. Νατσιός, είναι «η μάχη για την ενίσχυση της ελληνικότητας».

Ο πρόεδρος της Νίκης ήταν επικριτικός και στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο αλλά και τα άλλα δύο που αφορούν τις παραγωγές του ΕΚΟΜΕ και το βιβλίο του υπουργείου Παιδείας, λέγοντας ότι προωθούν τη woke ατζέντα.