Η Ελεονώρα Μελέτη ανακοινώθηκε και επίσημα τη Δευτέρα ως υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν από το Σαββατοκύριακο και εξηγεί στο Mega πώς πήρε την απόφαση να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές.

Η γνωστή παρουσιάστρια μίλησε στο LIVE NEWS γι' αυτήν την απόφαση. «Η πρόταση έγινε αρκετά αργά και δεν είχα τον χρόνο να υπεραναλύσω, όπως κάνω συνήθως. Λειτούργησα με το συναίσθημα. Μίλησα με δύο πολύ σημαντικά πρόσωπα στη ζωή μου. Μίλησα με τον άντρα μου και τον εργοδότη μου, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και είχα τη στήριξη και των δύο. Τα κριτήρια που με έκαναν να δεχτώ ήταν δύο. Το ένα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μου εμπνέει εμπιστοσύνη και αίσθημα ασφάλειας. Τηρεί τις προδιαγραφές για το πώς θέλω εγώ να διαχειρίζεται τις κρίσεις και να προβάλλει την Ελλάδα στο εξωτερικό. Είμαι ένας άνθρωπος που ταυτίζεται με τις πεποιθήσεις του κόμματος. Θα μπορούσα να πω πως είναι οικογενειακή παράδοση αλλά όχι χωρίς λόγο, γιατί γενικά αμφισβητώ».

Μελέτη: Κατεβαίνω στις ευρωεκλογές λόγω της ατζέντας που μου δόθηκε και μάλιστα από προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού

Η ίδια ξεκαθάρισε πως δεν αποφάσισε να ασχοληθεί με τον χώρο της πολιτικής επειδή η εκπομπή της δεν θα συνεχιζόταν την ερχόμενη χρονιά, όπως είχε γραφτεί.

«Δεν έμεινα από δουλειά και αποφάσισα να κατέβω στις ευρωεκλογές. Έγινε λόγω της ατζέντας που μου δόθηκε και μάλιστα από προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού. Υπάρχουν θέματα που θέλει να τεθούν στην Ευρωβουλή, όπως η θέση της γυναίκας. Νιώθω αυτοπεποίθηση με αυτήν την ατζέντα. Έχω βιώσει τον ανταγωνισμό και την ανισότητα. Το επάγγελμά μου με έχει βοηθήσει να βιώσω πράγματα που πρέπει να καταπολεμηθούν, όπως ο σεξισμός, η υποτίμηση, η λεκτική βία. Τα έχω ζήσει, τα έχω καταπολεμήσει και ξέρω τι πρέπει να γίνει».

«Δεν έχω οραματιστεί να κάνω πολιτική καριέρα αλλά μου δόθηκε μια ευκαιρία που με ενδιέφερε. Εάν τα καταφέρω. θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Θα συνεχίσω τη δουλειά μου και θα μεταδίδω μέσα από τη δουλειά μου τα κοινωνικά θέματα. Δεν θα σταματήσω».

Σε σχέση με τα Τέμπη, η Ελεονώρα Μελέτη είπε: «Τα Τέμπη είναι μία εθνική τραγωδία. Πλέον έχει περάσει στα χέρια της Δικαιοσύνης η υπόθεση και κανείς δεν το αρνείται αυτό. Ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει πει πως θέλει να ριχτεί άπλετο φως. Εγώ θα πω τη θέση μου και θα υπογραμμίσω παραλείψεις, αλλά δεν θα στήσω λαϊκά δικαστήρια».

Για τον Στέφανο Κασσελάκη ανέφερε: «Ο Κασσελάκης έχει φέρει έναν νέο αέρα στο κόμμα. Το μεγάλο παράπονο που είχα εγώ ήταν πως δεν είχα καταλάβει το τι προτείνει. Θα είναι μια πρόκληση και γι' αυτόν οι κάλπες» και τέλος κατέληξε: «Είμαι από τις τυχερές γιατί έχω έναν υποστηρικτικό σύζυγο δίπλα μου και θεωρώ πως η βοήθειά του θα είναι πολύτιμη. Στις 22 Μαΐου κυκλοφορεί το δεύτερό μου βιβλίο, το οποίο επικεντρώνεται στη συναισθηματική κακοποίηση, που έχω υπάρξει θύμα. Έτσι, θα κάνω την καμπάνια σε συνδυασμό με το βιβλίο».