Την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, τον οποίο υποδέχθηκε ο διοικητής της, ταξίαρχος Ευθύμιος Σιμιτζής.

Ο Δημήτρης Νατσιός ενημερώθηκε από τους αξιωματικούς για την ιστορία και την αποστολή της 112 Πτέρυγας Μάχης αλλά και για το πώς γίνεται η αεροπυρόσβεση στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών η οποία έχει ως αποστολή της τη διεξαγωγή επιχειρήσεων αεροπυρόσβεσης στην ελληνική επικράτεια, καθώς και την εκτέλεση αποστολών Έρευνας-Διάσωσης. Ο διοικητής της Ηλίας Βελούδος τον πληροφόρησε για την ιστορία, τη δομή και την οργάνωσή της.

Μεγάλο ενδιαφέρον για τον πρόεδρο της Νίκης παρουσίασε η περιήγησή του στη Μοίρα Συντήρησης Αεροσκαφών, όπου συνομίλησε με το προσωπικό, ενημερώθηκε για τις αποστολές αεροπυρόσβεσης και το έργο συντήρησης των πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Λίγο πριν από την αποχώρησή του δήλωσε:

«Μίλησα με ανθρώπους που είναι οι πραγματικοί ήρωες της σημερινής κοινωνίας, άνθρωποι της θυσίας και τους εξέφρασα ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους και της Νίκης και εκ μέρους του ελληνικού λαού για το σπουδαίο και ηρωικό έργο που επιτελούν. Είναι τα ζωντανά πρότυπα που ζητάμε στην εποχή μας. Αν θέλουν οι γονείς να μην ανησυχούν για τα παιδιά τους, ας τους εμφυσήσουν την αγάπη για την πατρίδα και τον σεβασμό στις αξίες του έθνους μας, πράγμα που το κάνουν οι αξιωματικοί της Πολεμικής μας Αεροπορίας».