Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου με την κωδική ονομασία «Βορράς» και στόχο την ανακοπή των διαρροών ψηφοφόρων της ΝΔ στα δεξιά, αλλά και την παρότρυνση προς τους πολίτες να μην αξιοποιήσουν την ψήφο της 9ης Ιουνίου για να στείλουν ανέξοδα μηνύματα διαμαρτυρίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε χθες εκτός από τους βουλευτές της Θεσσαλίας τους εκπροσώπους της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, καλώντας τους στον ενάμιση μήνα που απομένει έως τις κάλπες να βάλουν πλάτη, ιδίως σε νομούς όπως η Πιερία, η Πέλλα, το Κιλκίς και αλλού, όπου η Ελληνική Λύση και η Νίκη καταγράφουν αυξημένη δυναμική.

Με τους βουλευτές Θεσσαλονίκης

Ο πρωθυπουργός, συνεχίζοντας τα μπαράζ συναντήσεων τη Μεγάλη Δευτέρα, ανοίγει τις πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου για να υποδεχθεί τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης προκειμένου να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τον προεκλογικό αγώνα ενόψει της κρίσιμης ευρωκάλπης, αλλά κυρίως να καταγράψει τα προβλήματα και τις ανησυχίες των πολιτών ανά περιοχή, ζητώντας παράλληλα από τους τοπικούς βουλευτές να τρέξουν στην κούρσα για τις ευρωεκλογές σαν να ήταν εθνικές.

Η αποστολή Δένδια

Την Κεντρική Μακεδονία άλλωστε έχει αναλάβει ως εκλογικός περιφερειάρχης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος με περιοδείες, μόνος ή και με κλιμάκια θα λειτουργήσει ως «σύνδεσμος» της ΝΔ με τα τοπικά στελέχη του κόμματος, επικοινωνώντας το προεκλογικό μήνυμα της ΝΔ και παράλληλα παίρνοντας στην πλάτη του τη δύσκολη αποστολή να αντιστρέψει το κλίμα και να συσπειρώσει την παραδοσιακή βάση που έχει υποστεί ρωγμή.

Η αποστολή του Νίκου Δένδια ξεκινά από σήμερα κιόλας, καθώς ο ΥΕΘΑ μεταβαίνει στην πρωτεύουσα του Βορρά, τη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει διευρυμένη σύσκεψη με στελέχη του κόμματος και αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής στα κεντρικά γραφεία της Διοικούσας Θεσσαλονίκης. Ξεχωριστή συνάντηση αναμένεται να έχει με τον -υψηλής δημοφιλίας- περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος επίσης συστρατεύεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για τις ευρωεκλογές.