Βολές εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστερας χαρακτηρίζοντας τα δυο αυτά κόμματα «δεκανίκια της κυβέρνησης» εξαπέλυσαν χθες τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή το γεγονός ότι δεν αντέδρασαν στις δηλώσεις Θεοδωρικάκου , ο οποίος έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών.

Aναβίωση του «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μετώπου

Η Κουμουνδούρου αποδίδει τις αλλεπάλληλες ενορχηστρωμένος επιθέσεις εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη στην ανησυχία που έχει κυριεύσει το Μαξίμου λόγω της καλπάζουσας απήχησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρύτερη κοινωνία, όπως αποτυπώνεται και δημοσκοπικά. Οι ίδιοι άνθρωποι «βλέπουν» μάλιστα μια απόπειρα αναβίωσης του «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μετώπου με την συνδρομή του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Νέας Αριστεράς, καθώς και τα δυο κόμματα υπολείπονται σημαντικά στις μετρήσεις που βλέπουν το φως της επικαιρότητας.

Δεν βρήκαν το κουράγιο να σχολιάσουν”

Εκτιμούν ακόμα πως «το Μαξίμου έχει αντιληφθεί ότι αντίπαλος του Μητσοτάκη είναι εκ των πραγμάτων ο Στέφανος Κασσελάκης, γι’ αυτό θα δούμε πολλά», σχολίαζαν χαρακτηριστικά, θέτοντας εαυτούς σε αυξημένη… ετοιμότητα. «Μάταια αναζητήσαμε να βρούμε έστω μια αντίδραση των κομμάτων της λεγόμενης κεντροαριστεράς μετά την δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» τόνισε πως θα ήθελε οι ακροδεξιοί ψηφοφόροι των Σπαρτιατών να ενισχύσουν το κόμμα του κ. Μητσοτάκη στις Ευρωεκλογές» ανέφεραν χαρακτηριστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσαν: «Τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η Νέα Αριστερά ανάλωσαν, όπως φαίνεται, τόσο πολλή ενέργεια στην ενασχόληση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που δεν βρήκαν το κουράγιο να σχολιάσουν τον βουλευτή της κυβέρνησης. Ή απλά μπορεί για μία ακόμη φορά να προσπάθησαν να προστατέψουν τον σύμμαχο τους, ως γνήσια δεκανίκια. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση…».

Την ίδια ώρα η λάθος γραμμή που εξέφρασε αρχικά ο ξάδελφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Βασίλης Κασσελάκης -χαρακτήρισε τις ψήφους των Σπαρτιατών «ευπρόσδεκτες»,- πυροδότησε την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση μέχρι την στιγμή που ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος εμφανίστηκε να δηλώνει ότι :«Εμείς θέλουμε τις ψήφους όλου του ελληνικού λαού, δεν αναφέρομαι σε πολιτικό κόμμα. Στον ελληνικό λαό αναφερόμαστε. Θέλουμε όλες τις ψήφους, απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες. Η πολιτική της ΝΔ είναι εγγύηση σταθερότητας και αλλαγών που έχει ανάγκη η κοινωνία».

Η αντίδραση Κασσελάκη

Σε ερώτηση μάλιστα αν η ΝΔ απευθύνεται και στους Σπαρτιάτες προσθεσε: «Σε όλο τον κόσμο απευθυνόμαστε, σε όλους τους ανθρώπους απευθυνόμαστε, είναι δυνατόν να διαχωρίσουμε τους ανθρώπους; Σε όλους τους ανθρώπους. Όπως κι αν αυτοπροσδιορίζονται, γιατί είναι όλοι πολίτες, είναι όλοι Έλληνες και Ελληνίδες». Η δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου έφερε την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος με ανάρτηση του ζήτησε από τη ΝΔ να διαγράψει τον κ. Θεοδωρικάκο. «Θα περίμενα από τον κ. Μητσοτάκη την άμεση διαγραφή του κ. Θεοδωρικάκου, αλλά νομίζω ότι γνωρίζουμε πλέον όλοι ότι η ΝΔ είναι ένα ποτ πουρί Δεξιάς και Ακροδεξιάς, όπου όλοι οι Ακραίοι χωράνε, από υποψηφίους ευρωβουλευτές μέχρι ψηφοφόρους. Οι κεντρώοι που ψήφισαν ΝΔ ας αναρωτηθούν τι σχέση έχουν με αυτά τα “λουλούδια” και ας κάνουν αυτή τη φορά την επιλογή που τους αξίζει. Προσωπικά, το ξεκαθάρισα μονολεκτικά και απόλυτα: ΟΧΙ. Οι νεοναζί ψηφοφόροι δε μας αφορούν. Είναι έξω από τον κόσμο, τον πολιτισμό και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ» έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του. Σημειώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Βασίλη Κασσελάκη να επανορθώσει με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή να δηλώνει ότι εξέφρασε την προσωπική του άποψη.