Για μια «δύσκολη αντιπυρική περίοδο» κάνει λόγο ο Βασίλης Κικίλιας θέλοντας, όπως είπε, να προετοιμάσει τον κόσμο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός πολιτικής Προστασίας: «Περιμένουμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο. Θέλω να προετοιμάσω τον κόσμο και την κοινωνία. Γιατί εκτός από πυροσβέστες, εθελοντές και σώματα ασφαλείας, θέλουμε και τη δική τους βοήθεια. Είναι μια συλλογική εθνική προσπάθεια».

Ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και την αντιπυρική περίοδο, λέγοντας ότι φέτος «έχουμε επενδύσει στην πρόληψη». Και συνέχισε λέγοντας: «Προκηρύξαμε 1,5 δις ευρώ έργα σε 9 μήνες. 1.100 πυροσβεστικά οχήματα, τα νέα καναντέρ, μεσαίου τύπου ελικόπτερα, drones, μετεωρολογικούς σταθμούς, ραντάρ… Ξεκινάει η παραλαβή τους το 2025. Τι θα κάνουμε φέτος; Έχουμε επενδύσει στην πρόληψη».

Στη συνέχεια, ο κύριος Κικίλιας είπε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ και ο ΑΔΜΗΕ κάνουν αντιπυρικές ζώνες μέσα στα δάση, καθώς και ότι θα δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες 100 μέτρα γύρω από τα στρατόπεδα. Όπως είπε: «Τα δάση μας, την καύσιμη ύλη δεν έχει μπει κανένας να τα καθαρίσει εδώ και 40 χρόνια».

Τέλος ο υπουργός τόνισε, ότι το πλημμέλημα που ήταν η πρόκληση πυρκαγιάς εξ αμελείας είναι πλέον κακούργημα με ποινή 10 ετών αναφέροντας: «Θέλω να το τονίσω γιατί κάποιοι λίγοι ρισκάρουν τη ζωή όλων μας».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0u7imiddxqx)