Την αποπομπή του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου για δηλώσεις του σχετικά με τις γυναικοκτονίες ζητούν με ανακοινώσεις τους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης και η Νέα Αριστερά, ενώ το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να αποκομάσει το στέλεχός της.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στα social media ζητά την αποπομπή  του Δημήτρη Βαρτζόπουλου από την κυβέρνηση και από την ΚΟ της ΝΔ για τις δηλώσεις του πως «το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει και πως η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση», που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Ως εδώ, κ. Μητσοτάκη. Έχετε καλύψει φιλοναζί υποψήφια, χουντικό υποψήφιο, ομοφοβικό βουλευτή. Τώρα, ως εδώ. Κανένα «41%» δε σας δίνει το δικαίωμα να κρατήσετε στη θέση του υφυπουργού υγείας έναν άνθρωπο ο οποίος δίνει βιολογικό άλλοθι στις γυναικοκτονίες και υποτιμά τη γυναικεία φύση. Ζητώ την άμεση αποπομπή του κ. Βαρτζόπουλου από την κυβέρνηση και από την Κ.Ο. της Ν.Δ. Αν ο κ. Μητσοτάκης τον κρατήσει βουλευτή του, ας εξηγήσει στις γυναίκες ψηφοφόρους της Ν.Δ. γιατί θεωρεί ότι «οι γυναίκες είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτουν», όπως πιστεύει ο υφυπουργός του – και φυσικά όχι ο Φρόιντ» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία τονίζεται πως «η ανατριχιαστική και χυδαία τοποθέτηση του υφυπουργού Υγείας, ψυχιάτρου στο επάγγελμα, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, για τις γυναικοκτονίες, υπερβαίνει τα όρια της ανοχής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να προχωρήσει στην άμεση απομάκρυνση του από την κυβέρνηση και τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατία».


ΠΑΣΟΚ για δηλώσεις Βαρτζόπουλου: Είναι αναχρονιστικές και άκρως επικίνδυνες 

Αντιδράσεις υπήρξαν και από το ΠΑΣΟΚ με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Θανάση Γλαβίνα να αναφέρει τα εξής: «Οι θέσεις του Υφυπουργού Υγείας κ. Βαρτζόπουλου «ότι η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση» και ότι η επιθετική συμπεριφορά των ανδρών έχει βιολογικά χαρακτηριστικά, δεν στερούνται μόνο επιστημονικής βάσης, αλλά είναι αναχρονιστικές και άκρως επικίνδυνες εφόσον δικαιολογούν τέτοιες ειδεχθείς ενέργειες και οπλίζουν το χέρι πιθανών μελλοντικών γυναικοκτόνων. Λίγες μόνο μέρες μετά τη δολοφονία της Κυριακής στους Αγ. Αναργύρους, καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να αποδοκιμάσει άμεσα τις απόψεις του Υφυπουργού της».


Νέα Αριστερά για Βερτζόπουλο: Ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει να τον αποπέμψει εδώ και τώρα

Στις δηλώσεις Βαρτζόπουλου αναφέρθηκε με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης: Συγκεκριμένα ανέφερε: «Άκουσα πριν λίγο τις εξωφρενικές, τις αδιανόητες δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου. Και θυμήθηκα τις αστείες δηλώσεις του κυρίου Μητσοτάκη ότι είναι ‘πολέμιος της άκρας δεξιάς’. Οι δηλώσεις Βαρτζόπουλου έρχονται από τις πιο σκοτεινές μέρες της ρατσιστικής ευγονικής και τους πιο ζοφερούς, ολοκληρωτικούς καιρούς της πολιτικής μας ιστορίας. Ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει να τον αποπέμψει εδώ και τώρα και να απολογηθεί για την επιλογή του. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει».


Βαρτζόπουλος: Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων φτάνει στο σημείο άρνησης και της απλής λογικής

Ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook απάντησε σε όσα του καταλογίζουν με βάση τις πρόσφατες δηλώσεις του για την θέση της γυναίκας και την γυναικοκτονία.

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος υπερασπίζεται τις δηλώσεις του και κάνει λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων που φτάνει στο σημείο άρνησης και της απλής λογικής. Στην ανάρτησή του αναφέρει τα εξής: «Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων φτάνει στο σημείο άρνησης και της απλής λογικής. Εκείνο το οποίο είπα και εννοώ είναι το αυτονόητο, ότι υπάρχουν διαφορετικά βιολογικά χαρακτηριστικά των φύλων, ότι το αρσενικό έχει συνήθως σημαντικότερη σωματική δύναμη, άρα είναι πιο επικίνδυνο στην επιθετικότητα του από το θηλυκό. Ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχουν και ιδιαίτερες προβλέψεις και ιδιαίτεροι μηχανισμοί περιορισμού της ενδεχόμενης, εννοείται για πολλούς κοινωνικούς και άλλους λόγους, επιθετικότητας και βιαιότητας εις βάρος των γυναικών. Άρα η έννοια της γυναικοκτονίας είναι απολύτως σωστή και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται διακριτά και αποτελεσματικά. Εννοούσα δηλαδή, είπα και υποστηρίζω ακριβώς το αντίθετο από τις αυθαίρετες κ προβοκατόρικες ερμηνείες».

Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων φτάνει στο σημείο άρνησης και της απλής λογικής. Εκείνο το οποίο είπα και εννοώ...

Δημοσιεύτηκε από Δημήτρης Βαρτζόπουλος στις Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Δημήτρης Βαρτζόπουλος: Οι δηλώσεις που προκάλεσαν σάλο

Ο κ. Βαρτζόπουλος μιλώντας στο Livemedia πριν από λίγες εβδομάδες είπε πως «σε όλη την πανίδα, το σε κάθε μορφή ενβίου όντος το αρσενικό είναι πιο επιθετικό γιατί στη φύση αυτό είναι που κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκηση. Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές. Για να τίκτει. Είτε γίνεται στην αγέλη, είτε γίνεται στη δυαδική μορφή που έχουμε στο homo sapiens. Είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό κατά συνέπεια η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση».

Ο κ.Βαρτζόπουλος, ο οποίος είναι ψυχίατρος, αναφερόμενος στα περιστατικά επιθετικότητας από νέους είπε ότι «όταν κάποιος είναι επιθετικός, είναι επιθετικός επειδή είναι γεννημένος επιθετικός και επειδή ο τρόπος με τον οποίο έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει αυτή την επιθετικότητα. Εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι όταν διαπιστώνουμε σε πρώιμη φάση μια τέτοια επιθετικότητα, αυτή την επιθετικότητα να τη βάλουμε μέσα σε κοινωνικά κανάλια, (…) δηλαδή να μη σκοτώνεις ή να μην επιτίθεσαι για να κλέψεις, να επιτίθεσαι στον εχθρό της πατρίδας, ή να επιτίθεσαι στον εχθρό της κοινωνίας».

Συνέντευξη του Υφ. Υγείας Δ. Βαρτζόπουλου στο Livemedia και στην Ειρήνη Συράκη