Τη δική του απάντηση στα όσα είπε νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά 90,1, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έριξε ούτε ένα δάκρυ για τους νεκρούς στο Μάτι» έδωσε, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Ζαχαριάδης.

«Ανάξια λόγου και σχολιασμού τα όσα είπε (σ.σ. ο Άδωνις Γεωργιάδης), εμείς στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στους νεκρούς και τους συγγενείς των θυμάτων», είπε συγκεκριμένα.

*Διαβάστε ακόμη: Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά 90,1: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έριξε ούτε ένα δάκρυ για τους νεκρούς στο Μάτι

Στο ερώτημα αν θα αντιδράσει με τον ίδιο ήπιο τρόπο αν ο Καραμανλής πάει σε δίκη για τα Τέμπη, ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε: «Δεν θεωρούμε ότι μια ώριμη δημοκρατία πρέπει να είναι μια εκδικητική δημοκρατία, εμείς δε θελουμε την εξόντωση των πολιτικών μας αντιπάλων»

Για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, σημείωσε: «Θετικό να ενδυναμώνεται το επικοινωνιακό επιτελείο, είμαι οπαδός της άποψης της ενότητας της κεντροαριστεράς όταν ήταν στην ΝΔ είχε μια επιτυχημένη στρατηγική για να οδηγήσει την ΝΔ στον μεσαίο χώρο».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Κώστα Ζαχαριάδη στα Παραπολιτικά 90,1


Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Ζαχαριάδης επεσήμανε:

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έριξε ούτε ένα δάκρυ για τους νεκρούς στο Μάτι

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Είναι ανάξια λόγου και ανάξια σχολιασμού αυτά τα οποία είπε ο κ. Γεωργιάδης και απορώ πως γίνεται ένας τόσο τοξικός άνθρωπος να έχει τέτοια θέση ευθύνης και στο κόμμα του και στην κυβέρνηση.

Αναφορικά με την απόφαση του δικαστηρίου για το Μάτι

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Έχω μια δυσκολία να κρίνω αποφάσεις δικαστηρίων γιατί δεν ξέρω τη δικογραφία. Υποκλίνομαι απολύτως στους συγγενείς των θυμάτων και στους επιζήσαντες γιατί για αυτούς τους ανθρώπους με οποιονδήποτε τρόπο δεν μπορεί να υπάρχει δικαιοσύνη γιατί δεν μπορεί να γυρίσει ο χρόνος πίσω, δεν μπορούν να γυρίσουν οι άνθρωποί τους πίσω.

Ερωτηθείς αν θα έχουν τον ίδιο ήπιο τρόπο αν το δικαστήριο για τα Τέμπη αθωώσει τον κ. Καραμανλή

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Εμένα με ενδιαφέρει οι ιδέες μου να καταστούν πλειοψηφικές στην ελληνική κοινωνία και όχι να πάω να στήσω στο σκαμνί τον πολιτικό μου αντίπαλο. Αυτό ισχύει για όλους και για τον Παππά και για τον Καραμανλή. Δεν θεωρώ ότι μια ώριμη δημοκρατία πρέπει να είναι μια εκδικητική δημοκρατία.

Αναφορικά με τον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Είναι γνωστή η πολιτική διαδρομή του κ. Σπηλιωτόπουλου όπως είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται στην αντίπερα πολιτική όχθη από εκεί που τον μάθαμε και έγινε ευρύτερα γνωστός και υποστηρίζει το χώρο το δικό μας. Εγώ θετικό το βλέπω και βλέπω θετικό πηγαίνοντας προς τις εκλογές να δυναμώνουμε το επικοινωνιακό μας επιτελείο. Καταλαβαίνω ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με αυτό το ζήτημα και η σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι επαγγελματικού χαρακτήρα. Είμαι οπαδός της άποψης της ενότητας της ευρύτερης Κεντροαριστεράς και Αριστεράς και νομίζω ότι αυτή πρέπει να είναι η γραμμή μας και η πολιτική μας κατεύθυνση.



Ο Κώστας Ζαχαριάδης  στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή  30-04-24