Για κίνδυνο επερχόμενης «νοθείας» στις εκλογές κάνει λόγο σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής ΛύσηςΚυριάκος Βελόπουλος, αναφέροντας και προτάσεις που κατέθεσε, όπως σημειώνει, στη διακομματική επιτροπή, ούτως ώστε «να αποφευχθεί».

Ειδικότερα, στη δήλωσή του, σημειώνει: «Επειδή η νοθεία είναι στο DNA του Μητσοτακισμού, απόδειξη η εκλογή του, ως αρχηγού της ΝΔ, με τη γνωστή ιστορία της VODAFONE, η Ελληνική Λύση στην διακομματική πρότεινε συγκεκριμένους τρόπους, ώστε να αποφευχθεί η νοθεία που έρχεται:

1) Έλεγχο του λογισμικού
2) Τα κόμματα να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία της SINGULAR για κάθε ένα εκλογικό τμήμα, ώστε να μπορούν να κάνουν τα κόμματα διασταυρώσεις και το κυριότερο, το πρωτογενές υλικό, δηλαδή, τα τηλεγραφήματα των δικαστικών αντιπροσώπων να ελέγχονται από τα κόμματα.
3) Όχι στους 5 παρατηρητές του ΟΑΣΕ αλλά σε πολλούς περισσότερους», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επισήμανε ότι «αυτές ήταν οι προτάσεις που κατατέθηκαν από εμάς, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα σφυρίζουν αδιάφορα και κάνουν δηλώσεις για νοθεία που θα έρθει» και ότι «το θέμα δεν είναι να δηλώνεις, αλλά να πράττεις. Και η νοθεία πρέπει να αποτραπεί».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ