«Φωτιά» θα πάρει μετά το Πάσχα ο εκλογικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, καθώς βάσει σχεδιασμού του Μεγάρου Μαξίμου και της Πειραιώς, μετά την πασχαλινή ανάπαυλα, τα στελέχη της πρώτης γραμμής θα… ξεχυθούν στις 13 Περιφέρειες της επικράτειας, με ρητή εντολή να μεταφέρουν τα προεκλογικά μηνύματα της ΝΔ, με έμφαση στα κρίσιμα διλήμματα της ευρωπαϊκής κάλπης και παράλληλα να επικοινωνήσουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας το κυβερνητικό έργο.

*Διαβάστε εδώ: Μητρόπολη Αθηνών: Παρουσία Μητσοτάκη η Aκολουθία των Αγίων Παθών - Τον υποδέχθηκε ο Ιερώνυμος (Εικόνες και βίντεο)

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία έχει βέβαια ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα ξεκινήσει νέο κύκλο περιοδειών στην περιφέρεια, με επίκεντρο τους νομούς όπου καταγράφεται αποσυσπείρωση των «γαλάζιων» δυνάμεων, ενώ θα συνεχίσει τις επισκέψεις σε Περιφέρειες όπου παραδίδονται μεγάλα έργα που δρομολογήθηκαν κατά την πρώτη του θητεία. Με την επισήμανση της ευρωπαϊκής διάστασης για την υλοποίηση αυτών των έργων, καθώς στην πλειονότητά τους χρηματοδοτήθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ως προς την πρωθυπουργική ομάδα κρούσης όμως, λόγω της πρόσφατης αποχώρησης των Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου, αλλά και της επικείμενης αντικατάστασης του Δηµήτρη Τσιόδρα, που διεκδικεί θέση στην Ευρωβουλή, καταγράφεται σημαντική αναδιάταξη των δυνάμεων.

Σταθερά στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένει, έχοντας αναβαθμιστεί μάλιστα, ο επί δύο δεκαετίες στενός του συνεργάτης Θ. Νέζης, ενώ αναβαθμισμένοι θεωρούνται οι ρόλοι των υπουργών Επικρατείας Α. Σκέρτσου και Μ. Βορίδη, ενώ σημαντικό ρόλο στον συντονισμό έχει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Π.Μαρινάκης, ο οποίος ως πρώην γραμματέας της ΝΔ γνωρίζει την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος. 

Την επικοινωνία θα συνεχίσουν να τρέχουν οι αναπληρωτές διευθυντές του Γραφείου Τύπου, Γιώργος Ευθυµίου και Χρήστος Ζωγράφος, με κομβικό τον ρόλο του επικεφαλής Στρατηγικής και Πολιτικής Επικοινωνίας, Γιάννη Βλαστάρη.

Στην ομάδα του πρωθυπουργού συνεχίζουν το έργο τους ο υπεύθυνος Ψηφιακών Μέσων, Έρικ Παρκς, ενώ αυξημένο ρόλο έχει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

Όσον αφορά ειδικότερα τη δύσκολη αποστολή των περιοδειών, ήδη 12 πρωτοκλασάτοι υπουργοί έχουν πάρει… διαπιστεύσεις για τις Περιφέρειες της χώρας, την ώρα που από το «κέντρο» της Πειραιώς ανατίθενται νέες αποστολές στους υπόλοιπους υπουργούς, υφυπουργούς και βουλευτές της ΝΔ, με περιοδείες οι οποίες στόχο έχουν το κυβερνών κόμμα να εντείνει την παρουσία σε κάθε νομό.

Με έμφαση όχι μόνο στις πρωτεύουσες αλλά και σε μικρότερες πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά. Τον συντονισμό των κλιμακίων βουλευτών και στελεχών της ΝΔ έχει ο πολύπειρος και στενός συνεργάτης του προέδρου Γιώργος Κατσαούνος και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης.

Τον προεκλογικό αγώνα στην Περιφέρεια Κρήτης ανέλαβε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος συγκεντρώνει όλα τα παραδοσιακά δεξιά χαρακτηριστικά, θα τρέξει την Πελοπόννησο.

Την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανέλαβε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ στη δύσκολη Κεντρική Μακεδονία, όπου καταγράφονται διαρροές και αναπτύσσουν δυναμική τα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ, ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας, με καλό «πέρασμα» στο καραμανλικό ακροατήριο.

Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα τρέξει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών των νησιών με το Μεταναστευτικό. Τη Δυτική Μακεδονία, μια ιδιόμορφη Περιφέρεια λόγω των οικονομικών προβλημάτων της και των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της ενεργειακής μετάβασης με το σταδιακό κλείσιμο των εργοστασίων λιγνίτη, θα τρέξει με την εξυπνάδα και την προσαρμοστικότητά του, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Την Περιφέρεια Ηπείρου αναλαμβάνει ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης.

Αξίζει να πούμε για την ισχυρή οµάδα τριών γυναικών-κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, οι οποίες αναλαµβάνουν την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Πρόκειται για τις Σοφία Ζαχαράκη, Όλγα Κεφαλογιάννη και ∆όµνα Μιχαηλίδου. Την ίδια ώρα, µε επικεφαλής τον π ρώην βουλευτή Α΄ Πειραιά και αναπληρωτή γραµµατέα του κόµµατος Χριστόφορο Μπουτσικάκη, µια συµπαγής οµάδα µπαρουτοκαπνισµένων στελεχών έχει αναλάβει σχεδόν εξατοµικευµένα επαφές µε στελέχη της Ν∆ ανά πόλη, καταγράφοντας τις δυσαρέσκειες και τις ανησυχίες τους και µεταφέροντας το κλίµα και τα δεδοµένα ανά περιοχή στο «κέντρο» των Αθηνών, ούτως ώστε να χαραχθεί η στρατηγική για καθεµιά από τις 13 Περιφέρειες.

Υπό την καθοδήγηση του διαχρονικού συνεργάτη του πρωθυπουργού Θανάση Νέζη και σε απόλυτη συνεργασία µε την οµάδα κρούσης της Πειραιώς, αποτελούµενη από τη γραµµατέα της Ν∆, Μ. Συρεγγέλα, τον διευθυντή, Γ. Σµυρλή, και τον αναπληρωτή του, Ν. Παπουτσή, τον γραµµατέα Οργανωτικού Στ. Κονταδάκη, και τον διευθυντή Γραφείου Τύπου, Χάρη Χατζηχαραλάµπους, τα κλιµάκια υπουργών και στελεχών έχουν ξεκινήσει ήδη τις εξορµήσεις στα µήκη και στα πλάτη της επικράτειας.

Την ίδια ώρα, με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή Α΄ Πειραιά και αναπληρωτή γραμματέα του κόμματος Χριστόφορο Μπουτσικάκη, μια συμπαγής ομάδα μπαρουτοκαπνισμένων στελεχών έχει αναλάβει σχεδόν εξατομικευμένα επαφές με στελέχη της ΝΔ ανά πόλη, καταγράφοντας τις δυσαρέσκειες και τις ανησυχίες τους και μεταφέροντας το κλίμα και τα δεδομένα ανά περιοχή, στο «κέντρο» των Αθηνών, ούτως ώστε να χαραχθεί η στρατηγική για καθεμιά από τις 13 περιφέρειες.

Τα γνωστά από τις διπλές εθνικές εκλογές «γαλάζια γεράκια» που έχουν αναλάβει εκλογικοί περιφερειάρχες της ΝΔ είναι οι εξής: Αττική: Γιώργος Κατσαούνος, Σταθης Σταθόπουλος, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, Θύμιος Αλεξανδρής. Κεντρική Μακεδονία: Βαγγέλης Καραμίντζιος, Δημήτρης Κάρναβος.
Ανατολική Μακεδονία Θράκη: Σάκης Ιωαννίδης, Μιχάλης Τάσσου. Δυτική Μακεδονία: Δημήτρης Γεωργίκης, Μπάμπης Κόκκινος και Παν.Μυλωνάς. Ήπειρος: Βασίλης Γεωργιάδης. Δυτική Ελλάδα: Τάκης Νικολακέας. Στερεά Ελλάδα: Μανώλης Γραφάκος, Μπάμπης Μανιάτης. Κρήτη: Τασος Γαϊτάνης, Δημ.Αγαπίου. Πελοπόννησος: Δημήτρης Μαραβέλιας, Γιώργος Πέτραινας και η Ακριβή Χάραρη. Θεσσαλία: Μπάμπης Σιάτρας, Θεόδωρος Κόλλιας. Ιόνια Νησιά ο Δημήτρης Κυριαζής. Βόρειο Αιγαίο: Κώστας Γούλας, Άκης Μπάφας. Νότιο Αιγαιο: Δημήτρης Φραγκάκης, Κώστας Μητσόπουλος και Ανδρέας Καρασαρίνης.