Για το διακύβευμα των επικείμενων Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος έθεσε περί συνεπειών σε περίπτωση που η Χαριλάου Τρικούπη δεν διεκδικήσει τη δεύτερη θέση στις κάλπες για την Ευρωπαϊκή Ένωση, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Status FM 107,7».

Συγκεκριμένα, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αν βγούμε τρίτοι, έχουμε θέμα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα υπάρχει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, αλλά «αλλά θα πρέπει να γίνει διάλογος», σε περίπτωση που σημειωθούν λάθη.

Παράλληλα, ο Νίκος Παπανδρέου σχολίασε τη στάση του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το άρθρο 16 για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, επισημαίνοντας ότι δεν δόθηκε καθαρό μήνυμα κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Μάλιστα, δήλωσε πως είναι υπέρ της αλλαγής του άρθρου 16 για τα ελληνικά πανεπιστήμια υπό την προϋπόθεση να έρθουν στη χώρα αξιόλογα ιδρύματα.


Δείτε εδώ τη συνέντευξη στο 29:00

Σε σχέση με την υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη στις Ευρωεκλογές με το ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Παπανδρέου γνωστοποίησε ότι «ο πρόεδρος τον ήξερε και τον επέλεξε».

Τέλος, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σοβαρές προτάσεις, οι οποίες δεν υπάρχουν από την άλλη πλευρά.