«Όταν στην Ελλάδα βγάζουμε διαρκώς μετρήσεις και το Νο1 πρόβλημα είναι η στεγαστική κρίση, είναι προκλητικό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δείχνει το μεγάλο και υπέροχο σπίτι του», τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας, σχετικά με τις φωτογραφίες από το σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη.

Ειδικότερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Θανάσης Γλαβίνας, μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» και τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα και σχολίασε τόσο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και τα ζητήματα της Βόρειας Μακεδονίας και των δημοσκοπήσεων.

Γλαβίνας για Κασσελάκη

Με αφορμή τις φωτογραφίες του σπιτιού του κ. Κασσελάκη ο κ. Γλαβίνας τόνισε: «Όταν στην Ελλάδα βγάζουμε διαρκώς μετρήσεις και το Νο1 πρόβλημα είναι η στεγαστική κρίση, είναι προκλητικό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δείχνει το μεγάλο και υπέροχο σπίτι του είτε στη Νέα Υόρκη είτε στην Αθήνα. Νομίζω δεν είναι αυτό που χρειάζεται ο προοδευτικός χώρος, δεν χρειάζεται τέτοιου είδους επιδείξεις».

 

Ο Θανάσης Γλαβίνας στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα                 16-05-24

Γλαβίνας για δημοσκοπήσεις

Κληθείς να σχολιάσει τα δημοκοπικά ποσοστά ανέφερε: «Η ΝΔ είναι πεσμένη, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πεσμένος από το ποσοστό που έλαβε στις εκλογές του Ιουνίου, το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει, είναι στο 12 με 14%, οπότε είναι πάνω από το εθνικό ποσοστό του. Είναι σχεδόν διπλάσιο από το ποσοστό του στις τελευταίες ευρωεκλογές, από εκεί και πέρα εμάς μας ενδιαφέρει να έχουμε μια άνοδο, και έχουμε αισθητή άνοδο, και πιστεύουμε ότι σε αυτό το διάστημα των 3,5 εβδομάδων μέχρι τις 9 Ιουνίου θα καταφέρουμε ακόμα πολύ περισσότερα. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε το know how, τον τρόπο να επηρεάζουμε το αποτέλεσμα θετικά στην εκλογική διαδικασία, να κάνουμε ένα πολύ καλό photo finish, να πείθουμε όλο και περισσότερους πολίτες ότι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι πολύ σημαντική για την επόμενη μέρα στη χώρα».

Για τη Βόρεια Μακεδονία

Για το θέμα που προέκυψε με τη Βόρεια Μακεδονία ο κ. Γλαβίνας υπογράμμισε: «Εμείς είχαμε καταψηφίσει τη Συμφωνία, είχαμε τονίσει κάποια προβληματικά σημεία. O κ. Ανδρουλάκης τη χαρακτήρισε ως μια κουτσή Συμφωνία, δυστυχώς τα προβλήματα τα βλέπουμε. Εφόσον είναι μια διεθνής συμφωνία, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά και πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι σε αυτά τα ζητήματα. Ναι μεν η χώρα μας έκανε αυτά που έπρεπε σε σχέση με το ΝΑΤΟ για παράδειγμα, αλλά από εκεί και πέρα η Βόρεια Μακεδονία δεν δείχνει την αντίστοιχη στάση, δεν δείχνει την ίδια διάθεση».

Ερωτηθείς αν συμφωνεί το ΠΑΣΟΚ με τη μη ψήφιση των μνημονίων που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, απάντησε: «Η ΝΔ όλο αυτό το διάστημα δεν έκανε κάτι, ούτε υπήρχε ο μηχανισμός ελέγχου τήρησης της Συμφωνίας ώστε να βλέπουμε πώς προχωράνε τα βήματα για να ανταποκριθούμε και εμείς. Ο χρονισμός τώρα, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή, όταν η άλλη πλευρά αμφισβητεί τη συμφωνία, νομίζω ότι είναι ένα πολύ συγκεκριμένο κομμάτι αν η χώρα μας θα έπρεπε να προχωρήσει, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα, σε αυτή τη χρονική περίοδο. Κατά τα άλλα, προφανώς αν και τα δύο μέρη συμφωνούσαν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες θα έπρεπε και εμείς και η αντίστοιχη πλευρά να προχωρήσουμε. Πρέπει πρώτα να διασφαλίσουμε ότι η απέναντι πλευρά κάνει αυτά που προβλέπονται και τηρεί τη συμφωνία».

ΔΗΜ: Αυτό λέει και η Ν.Δ.

Θ.ΓΛΑΒΙΝΑΣ: «Δεν έχει σημασία αν το λέει η ΝΔ. Έχω ακούσει τρεις διαφορετικές απόψεις από τη ΝΔ, τον κ. Βορίδη ότι δεν πρέπει να τα φέρουμε, την κ. Μπακογιάννη η οποία λεει ότι αργήσαμε και τον κ. Γεραπετρίτη ο οποίος λέει ότι θα τα φέρουμε. Υπάρχει ένα συνολικό βέρτιγκο».