Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, παρέστη νωρίτερα την Κυριακή ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, στις εορταστικές εκδηλώσεις σε Ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου και της Αυτοθυσίας του Καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών, που πραγματοποιήθηκαν στο Σούλι

Ο κ. Δένδιας παρακολούθησε την δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Σεραπίων. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση Στεφάνων. Παράλληλα απένειμε τα βραβεία στις νικήτριες του 13ου Ορεινού Δρόμου Θυσίας Σουλιωτών.

Στις εκδηλώσεις, συμμετείχαν ο βουλευτής Βασίλειος Γιόγιακας ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο βουλευτής Άγγελος Συρίγος ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο Μάριος Κάτσης ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο Δημήτριος Μπίλλας ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, ο Φώτιος Ηλιόπουλος ως εκπρόσωπος του κόμματος της Νίκης, ο Δήμαρχος Σουλίου Αθανάσιος Ντάνης, ο Διοικητής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου Ταξίαρχος Βασίλειος Μουσελίμης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ο Υποστράτηγος Π.Σ. Χριστόφορος Μπόκας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Διοικητής 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Παύλος Τιφτικίδης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδος Αθανάσιος Παπαδόπουλος, άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι Συνδέσμων Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών, εκπρόσωποι Συνδέσμων και Συλλογων, Απόγονοι Σουλιωτών, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου.

Από στρατιωτικής πλευράς παρευρέθησαν ο Διοικητής 1ης Στρατιάς/EU–OHQ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Αρχηγού ΓΕΣ και ο Διοικητής Γ΄ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης.