Πολλά είναι τα ηχηρά ονόματα ηθοποιών, τραγουδιστών, αθλητών και δημοσιογράφων που βγήκαν χαμένοι στη μάχη του σταυρού στις χτεσινές ευρωεκλογές, καθώς δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ακόμα μια θητεία στην Ευρωβουλή.

Γνωστοί καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι αυτή τη φορά δεν συγκέντρωσαν τις ψήφους που θα τους έδιναν το «εισιτήριο» για να περάσουν ξανά το κατώφλι του Ευρωκοινοβουλίου.


Ευρωεκλογές 2024: Οι μεγάλοι χαμένοι της κάλπης

Από τους χαμένους, είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης (57.052 σταυρούς) ο οποίος αυτή τη φορά ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στο οποίο πήρε μεταγραφή μετά την αποχώρησή από τη ΝΔ, το Σεπτέμβριο του 2023.

Ο Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2019, αποχώρησε από το κόμμα μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία. Έθεσε υποψηφιότητα με τη Νέα Αριστερά, με το κόμμα να μην καταφέρνει ωστόσο να μπει στην Ευρωβουλή και τον ίδιο να αποσπά μόλις 24.190 σταυρούς.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, παρόλο που το 2019 είχε πετύχει το απόλυτο ρεκόρ σταυρών στην Ελλάδα, (577.114 σταυρούς) αυτή τη φορά δεν εξασφάλισε νέα θητεία καθώς εξελέγη 8ος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Επίσης εκτός Ευρωβουλής από τη ΝΔ έμεινε και η Μαρία Σπυράκη, η οποία, αν και κατέλαβε 109.579 σταυρούς, δεν έφτασε κοντά στο να εξασφαλίσει μια νέα θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εκτός ευρωβουλής και ο Πέτρος Κόκκαλης. Το 2019, είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ αυτή τη φορά ήταν υποψήφιος με το κόμμα «Κόσμος», το οποίο ίδρυσε ο ίδιος πριν μερικούς μήνες.

Τέλος, δεν εξελέγη και ο Αλέξης Γεωργούλης. Ο γνωστός ηθοποιός, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019, έθεσε ξανά υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές, αυτή τη φορά με το Πράσινο Κίνημα. Ωστόσο το 0,67% των ψήφων που απέσπασε το κόμμα, καθώς και οι 3.974 σταυροί που πήρε ο Αλέξης Γεωργούλης, δεν του επέτρεψαν να επανεκλεγεί.