Για το Πεκίνο αναχωρεί ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έπειτα από επίσημη πρόσκληση της κινεζικής κυβέρνησης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την 80ή επέτειο από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη (3/9).

Διαβάστε: Το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, η "καταιγίδα των δημοσκοπήσεων", το σενάριο για την παράδοση της έδρας από τον Τσίπρα και τα νεύρα του Καιρίδη

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Γιώργος Παπανδρέου θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση στην Πλατεία Τιεν Αν Μεν και στη συνέχεια, θα συμμετάσχει στο επίσημο γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν των διεθνών προσκεκλημένων ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.