Αφού δεν μπόρεσε να βγει δήμαρχος Αθηναίων και μοιραία έμεινε εκτός μάχης στις εθνικές εκλογές του 2012, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως δεν θα είχε τύχη δεδομένης της συρρίκνωσης των ποσοστών της Ν.Δ., αποφάσισε να αλλάξει ρότα και να αναζητήσει νέες συγκινήσεις. Ο λόγος για τον Αρη Σπηλιωτόπουλο, o οποίος βλέπει την πολιτική να μην του πηγαίνει πλέον και, στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται σε φάση προσωπικής ανασυγκρότησης και καθορισμού των επόμενων βημάτων του.

«Γενικώς, ψάχνεται», λέει χαρακτηριστικά στo «S» διαχρονικός πολιτικός φίλος του πρώην υπουργού. Πριν από περίπου έναν χρόνο, ο Αρης έλεγε στις παρέες του στη Μύκονο και στα υπόλοιπα αιγαιοπελαγίτικα νησιά όπου περνούσε τις μακράς διαρκείας διακοπές του πως είχε κάνει τις επαφές του με την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, προκειμένου να δώσει σειρά διαλέξεων ή ακόμα και να διδάξει σε αμερικανικά πανεπιστήμια.

Μάλιστα, είχε κυκλοφορήσει εντόνως τότε ότι αυτό το νέο ξεκίνημα θα συνδυαζόταν και με ένα αντίστοιχο στην προσωπική του ζωή, διά της ενώσεώς του με τα ιερά δεσμά του γάμου με την αγαπημένη του. Ωστόσο, σύμφωνα και με σχετικά δημοσιεύματα, οι συνεχείς μεταπτώσεις στην κοινή ζωή του Αρη με την αγαπημένη του ανέβαλαν επ’ αόριστον το Μυστήριο. Στη συνέχεια, ακολούθησε ακόμα μία απογοήτευση, η οποία οφειλόταν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που, κατόπιν πρότασης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη και του Σπύρου Σαγιά στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, είχε στα σκαριά τον διορισμό του Α. Σπηλιωτόπουλου ως πρέσβη εκ προσωπικοτήτων. Η κατάληξη, όμως, κάθε άλλο παρά ευτυχής ήταν για τον τελευταίο, αφού τελικά το θέμα του δεν προχώρησε.

Τελικά, έπειτα από πολύμηνη εσωτερική αναζήτηση και την παντελή αποχή του από τα δρώμενα στον δήμο της πρωτεύουσας, την οποία στιγμάτισαν ακόμα και οι ίδιοι οι δημοτικοί του σύμβουλοι, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος βρήκε τον επόμενο προορισμό του τουλάχιστον στο επαγγελματικό κομμάτι, αφού σε ό,τι αφορά την πολιτική είναι ακόμη μετέωρος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, ο Αρης έγινε μέτοχος σε εταιρεία security που δραστηριοποιείται στη φύλαξη οικιών και επιχειρήσεων! Το deal έκλεισε πριν από μερικές ημέρες και πλέον ο πρώην υπουργός κάνει καριέρα ως... businessman! Μπας και είχε απωθημένο να γίνει υπουργός Δημόσιας Τάξης; Ποιος ξέρει...