Με ισχυρή πλειοψηφία από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής αποφασίστηκε να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση για το ελεγχόμενο πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της επιτροπής Πόθεν Έσχες που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 18.09.2019, ο ορκωτός λογιστής που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στα μέλη της επιτροπής δικαιολόγησε τα περιουσιακά της στοιχεία.

Η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της επιτροπής (αποτελείται από δικαστικούς, εκπροσώπους της ΤτΕ κ.α.) συμφώνησε σε αυτή τη θέση. Μόνη εξαίρεση αποτέλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ που δια του κ. Λάππα ζήτησε περεταίρω διερεύνηση.

Υπενθυμίζεται ότι το ελεγχόμενο πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη αφορούσε το οικονομικό έτος 2015 και είχε να κάνει σε σχέση με τον τρόπο αγοράς της οικίας Βολταίρου στο Παρίσι. Δηλαδή εάν είχε αποκτηθεί εξ ολοκλήρου μέσω δανεισμού ή και με καταβολή μετρητών ύψους 725.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση Τσίπρα κρατούσε ανοικτή την υπόθεση

 Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές της ΝΔ, η εισήγηση για αρχειοθέτηση της υπόθεσης είχε γίνει πριν τις εκλογές, μετά από δεκαετή έλεγχο που είχαν κάνει οι ορκωτοί ελεγκτές του πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη, αλλά έμενε ανοικτή «για ευνόητους λόγους» από την κυβέρνηση Τσίπρα, όπως λένε κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ. Εισηγήτρια ήταν η κυρία Ζαΐρη η οποία είχε εισηγηθεί αρχειοθέτηση της υπόθεσης, από τον περασμένο Μάιο.

Ωστόσο η υπόθεση δεν εξετάστηκε καθώς η  Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου είχε ζητήσει χρόνο για να ενημερωθεί.