Βουλή: "Πρόταση δυσπιστίας από όλο τον προοδευτικό χώρο" ζήτησε ο Φάμελλος - Η επίθεση Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση και το αίτημα για εκλογές (Live)
Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το Κράτος Δικαίου
Όσα τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ, ευρωπαϊκή εισαγγελία και υποκλοπές - Οι εντάσεις και οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στη συζήτηση στη Βουλή για τους θεσμούς και το Κράτος Δικαίου
Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται, με τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών, η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής «για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου, των Θεσμών και της λειτουργίας του Κοινοβουλίου στην Ελλάδα», με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, να ζητά να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας από ολόκληρο τον προοδευτικό χώρο. Ο πρωθυπουργός κατά την τριτολογία του μίλησε για αυτοδυναμία της ΝΔ στις επόμενες εκλογές, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στον θεσμό της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, ενώ κατά τη δευτερολογία του, έστειλε το μήνυμα πως η Δικαιοσύνη δεν εκβιάζεται και πως εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Στη δευτερολογία του, ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και συνέχισε την επίθεση στην κυβέρνηση ζητώντας και πάλι εκλογές, «για να φύγουν εδώ και τώρα». Στις πρωτολογίες τους οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ανδρουλάκης και Σωκράτης Φάμελλος, αντίστοιχα, εξαπέλυσαν επίθεση στην κυβέρνηση και ζήτησαν παραίτηση ενώ ο πρωθυπουργός μίλησε - κατά την πρωτολογία του - για σπίλωση και στοχοποίηση. Νωρίτερα, κ.Φάμελλος κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να καταθέσουν από κοινού πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός στέλνοντας, κατά την πρωτολογία του, το δικό του μήνυμα για την ευρωπαϊκή εισαγγελία και τον ΟΠΕΚΕΠΕ τόνισε τα εξής: «Είναι εξαιρετικά ενεργός θεσμός, ελέγχει υποθέσεις σε πολλές χώρες. Κάνει τη δουλειά της, είναι σεβαστή. Κανείς δεν μπορεί όμως να δικαιολογήσει επιπόλαιες διαρροές, ελέγχους σε δόσεις». Στην αρχή της ομιλίας του έβαλε κατά του Νίκου Ανδρουλάκη τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Εσείς κ.Ανδρουλάκη έχετε τη δική σας σκοπιμότητα, φθηνές οι κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ». Σε άλλο σημείο τόνισε, δε, με νόημα «το Κράτος Δικαίου όντας σύνθετη έννοια δεν μπορεί να γίνεται σύνθημα για αντιπολιτευτικά πυροτεχνήματα». Στη συνέχεια ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητώντας εκλογές και παραίτηση. Ασκώντας δριμεία κριτική στη ΝΔ τόνισε μεταξύ άλλων: «O Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κανέναν φραγμό. Έχει οδηγήσει τη χώρα σε θεσμική κρίση. Η αντίστροφη μέτρηση της ασυδοσίας έχει ξεκινήσει».
Υπενθυμίζεται ότι την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, είχε ζητήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.
Δείτε Live την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής:
Live οι εξελίξεις
Υπενθυμίζεται ότι την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, είχε ζητήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.
Δείτε Live την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής:
Live οι εξελίξεις
En