Τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου υποδέχτηκε στο γραφείο του στη Βουλή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. Ενώ σχετικά με το κυπριακό ζήτημα, επισήμανε ότι «έχουμε κοινές αγωνίες. Γι’ αυτό με την ευκαιρία της συνάντησής μας, θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου. Θα σταθούμε στο πλευρό σας για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση πάντα στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και απέναντι σε κάθε σενάριο αναθεωρητισμού που οδηγεί στη διχοτόμηση του νησιού».

Διαβάστε: Νέες αιχμές Βλάχου: Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ πρέπει να κοιταχτούμε όλοι μεταξύ μας, κάτι δεν πάει καλά - Λάθη του παρελθόντος επαναλαμβάνονται και σήμερα

Στεφάνου στη συνάντηση με το ΠΑΣΟΚ: "Γιατί χωρίς λύση στο Κυπριακό και με τη συνέχιση της τουρκικής κατοχής, δεν μπορούμε να έχουμε μόνιμη ειρήνη και ασφάλεια στην Κύπρο"

Ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι  «παρότι ανήκουμε σε διαφορετικούς ιδεολογικοπολιτικούς χώρους, θα έλεγα ότι σε βασικά ζητήματα μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες και μια κοινή προσπάθεια να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο, ξεκινώντας από την αντιμετώπιση των πολέμων και ενισχύοντας την προσπάθεια για ειρήνη, με την ευχή ότι θα κατισχύσει το διεθνές δίκαιο».

«Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας και ασφαλώς και το ΠΑΣΟΚ για τη συνεχή αλληλεγγύη και στήριξή του στον αγώνα που διεξάγει ο λαός μας με στόχο να πετύχουμε λύση, η οποία να τερματίζει την κατοχή και να επανενώνει τον τόπο και τον λαό. Είναι ένας αγώνας που αποδείχθηκε δύσκολος και σκληρός, αλλά χρειάζεται να τον συνεχίσουμε με στόχο να πετύχουμε τη λύση. Γιατί χωρίς λύση στο Κυπριακό και με τη συνέχιση της τουρκικής κατοχής, δεν μπορούμε να έχουμε μόνιμη ειρήνη και ασφάλεια στην Κύπρο», διαμήνυσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

fot_7522
Συνάντηση Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με τον ΓΓ ΑΚΕΛ

Συνάντηση Ανδρουλάκη - Στεφάνου για Κυπριακό και Μέση Ανατολή

Λίγο αργότερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, με τον οποίο συζήτησε τα ίδια ζητήματα. «Η Κύπρος και η Ελλάδα μπορούν με συντονισμό να είναι πυλώνες σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει μια πολύ κρίσιμη κατάσταση αστάθειας στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στον πόλεμο Ηνωμένων Πολιτειών και Ισραήλ με το Ιράν.

Όσον αφορά το Κυπριακό, επισήμανε ότι «έχουμε κοινές αγωνίες για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση πάντα στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και απέναντι σε κάθε σενάριο αναθεωρητισμού που οδηγεί στη διχοτόμηση του νησιού».

Από την πλευρά του, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι «παρότι ανήκουμε σε διαφορετικούς ιδεολογικοπολιτικούς χώρους, θα έλεγα ότι σε βασικά ζητήματα μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες και μια κοινή προσπάθεια να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο, ξεκινώντας από την αντιμετώπιση των πολέμων και ενισχύοντας την προσπάθεια για ειρήνη, με την ευχή ότι θα κατισχύσει το διεθνές δίκαιο».

«Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας και ασφαλώς και το ΠΑΣΟΚ για τη συνεχή αλληλεγγύη και στήριξή του στον αγώνα που διεξάγει ο λαός μας, με στόχο να πετύχουμε λύση, η οποία να τερματίζει την κατοχή και να επανενώνει τον τόπο και τον λαό. Είναι ένας αγώνας που αποδείχθηκε δύσκολος και σκληρός, αλλά χρειάζεται να τον συνεχίσουμε με στόχο να πετύχουμε τη λύση. Γιατί χωρίς λύση στο Κυπριακό και με τη συνέχιση της τουρκικής κατοχής, δεν μπορούμε να έχουμε μόνιμη ειρήνη και ασφάλεια στην Κύπρο», κατέληξε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ.