Για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, στην ΕΡΤ. Ο ίδιος τόνισε ότι θα υπερψηφίσει τις άρσεις ασυλίας, καθώς «σε αντίθεση με τους υπουργούς που όταν στέλνεται φάκελος αμελητί οφείλουμε να αξιολογήσουμε την ουσία, στους βουλευτές δεν αξιολογούμε την ουσία. Η άρση ασυλίας γίνεται αν εμπίπτει ή δεν εμπίπτει στην κοινοβουλευτική δραστηριότητα».

Διαβάστε: ΟΠΕΚΕΠΕ: Ώρα κρίσης στη Βουλή για την άρση ασυλίας των "13" της ΝΔ - Το παρασκήνιο με τους "αντάρτες", το μαρκάρισμα του Μεγάρου Μαξίμου και η κίνηση-ματ Μητσοτάκη


Πλεύρης για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Όλοι θα αθωωθούν"

Ο κύριος Πλεύρης εξέφρασε την άποψή του ότι «όλοι θα αθωωθούν, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία θα αρχειοθετηθούν και δεν θα φτάσουν καν στο δικαστήριο». «Οπότε καταλαβαίνω συναδέλφους-βουλευτές που υποστηρίζουν ότι επιθυμούν την αρχειοθέτηση της υπόθεσης για να μπορέσουν να δείξουν ότι πρόκειται για μια γελοία κατηγορία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι «και η Ευρωπαία Εισαγγελέας κρίνεται, καθώς είναι εισαγγελικός λειτουργός».

Ο κ. Πλεύρης σχολίασε ότι για τον ίδιο οι υποθέσεις μπορούσαν να έρθουν συνολικά. «Δεν μπορώ να ξέρω αν υπάρχει σκοπιμότητα, αλλά βλέπω μια πλημμέλεια ότι ενώ γνωρίζει η Ευρωπαία Εισαγγελέας ότι η αποστολή ενός φακέλου δημιουργεί ένα πολιτικό δεδομένο, είχε όλο τον χρόνο και θα μπορούσε να στείλει συνολικά την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ». Υπογράμμισε, επίσης, ότι «η άρση ασυλίας δεν σημαίνει άσκηση δίωξης».

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ώρα κρίσης στη Βουλή 

Υπενθυμίζεται πως η ώρα πιθανής ψήφισης της άρσης έφτασε για τους 13 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τα ονόματα των οποίων (είτε των ίδιων είτε στενών συνεργατών τους) εμφανίζονται σε συνομιλίες με τον πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ στη δεύτερη και στην τρίτη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Οι δημόσιες διαφοροποιήσεις αρκετών βουλευτών τις τελευταίες ημέρες στο ζήτημα της ψήφου υπέρ της άρσης και των 13 χτύπησε έγκαιρα το «καμπανάκι» στο Μέγαρο Μαξίμου, που κινήθηκε στην κατεύθυνση του περιορισμού των αποχών και των αρνητικών ψήφων.