Τις θέσεις τους γύρω από το διακύβευμα της σημερινής διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες για το ελληνικό ζήτημα και την επόμενη μέρας μιας πιθανής συμφωνίας εξέθεσε μιλώντας στην "Κοινωνία ώρα Mega" ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η κυβέρνηση βαίνει προς συμφωνία καθώς "οι διαφορές έχουν περιοριστεί" και πως τις επόμενες ώρες θα κριθεί το ακριβές της περιεχόμενο και η διάρκειά της.

"Ο πρωθυπουργός πηγαίνει με πρόταση, πριν αναχωρήσει χθες το βράδυ δήλωσε μια αισιοδοξία ότι η λύση είναι εφικτή. Η αίσθηση που έχω από αυτά που διαβάζω, από αυτά που ακούω, από αυτά που πληροφορούμαι είναι ότι η συμφωνία δεν έχει κλειδώσει αλλά βαίνουμε προς συμφωνία γιατί οι διαφορές έχουν περιοριστεί. Αυτά που θα κριθούν τις επίμενες λίγες ώρες είναι το ακριβές περιεχόμενο της συμφωνίας, η διάρκεια της συμφωνίας και η συμφωνία για το πως θα λυθούν από τώρα τα μετά. Αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στη συμφωνία, εγώ προσωπικά το θεωρώ καλό σημάδι, είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι ήτνα λάθος κάποιων Ευρωπαίων ηγετών ότι έβαλαν στα χωράφια της Ευρώπης με πολιορκητικό κλοιό την Ελλάδα και με πειραματόζωο την Ελλάδα το ΔΝΤ. Η Ευρώπη έχει και τους μηχανισμούς και τα χρήματα και τις δυνατότητες να ρυθμίζει τα του οίκου της", σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι "ο Τσίπρας έχει μια δημοτικότητα που υπερβαίνει το 70% και πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσει σε αυτό που θεωρεί σωστό για την πατρίδα, τον λαό, την δυνατότητα της κυβέρνησης να κάνει δουλειά και να αφήσει μετρήσιμο έργο για τους Έλληνες πολίτες γιατί έχει την στήριξη της κοινωνίας".

"Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεγάλες αλλαγές, η κυβέρνηση αυτή έχει μια υποχρέωση να κάνει την Ελλάδα από κλωτσοσκούφι και παρία αξιοσέβαστο μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης", είπε και αναγνώρισε ότι "πρέπει να αλλάξουμε πολλά στη διοίκηση, τη φορολογία, τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά, τους κανόνες του παιχνιδιού, τη δικαιοσύνη".

Στάθηκε μάλιστα στη σημασία της δικαιότερης κατανομής των βαρών της συμφωνίας εφόσον αυτή επιτευχθεί: "Από τη στιγμή που χρειαζόμαστε νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά και έχουμε πετύχει πολύ πιο χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα για φέτος και για του χρόνου από όσα είχαν υπογράψει οι προηγούμενοι κυβερνώντες, πρέπει να τα εξασφαλίσουμε. Και το ζητούμενο είναι να δούμε πως μπορούμε να αυξήσουμε τα έσοδα και να μειώσουμε τις δαπάνες γιατί αλλιώς δεν πετυχαίνεις νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά με δικαιότερο τρόπο".