Σφοδρά πυρά Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση για τις υποκλοπές: "Σας ενοχλεί γιατί ασκήσαμε κριτική στη δικαιοσύνη" - Παρακράτος της ΝΔ στα social media
Παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα προκειμένου να εκτοξεύσει τα πυρά του στην κυβέρνηση για την υπόθεση των υποκλοπών
Η υπόθεση των υποκλοπών εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκο Ανδρουλάκη, να χρησιμοποιεί ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα προκειμένου να εκτοξεύσει τα πυρά του στην κυβέρνηση.
Διαβάστε: Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Προανακριτική για Λιβανό - Αραμπατζή ζητάει το ΠΑΣΟΚ
Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να αξιολογεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης
Παρεμβαίνοντας από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, διερωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός τον ρώτησε για του που θα ήταν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, εάν είχαν παγιδευτεί με Predator από έναν απόστρατο αξιωματικό. «Στα μπουντρούμια ή έξω να τον εκβιάζουν ως Νίξον; Πού μας κάνετε πατριωτικά μαθήματα, όταν για τα στοιχειώδη ζητήματα εθνικής ασφάλειας κάνετε τις κότες μπροστά στον εκβιασμό του απόστρατου ισραηλινού αξιωματικού», ανέφερε οργισμένος ο Νίκος Ανδρουλάκης.Συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση σχολίασε ότι «σας ενοχλεί γιατί ασκήσαμε κριτική στη δικαιοσύνη. Είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να αξιολογεί τις αποφάσεις της, είναι αντιθεσμικό, παραβατικό και επικίνδυνο να εκβιάζεις, να επιτίθεσαι και να οργανώνεις δολοφονίες χαρακτήρα σε δικαστικούς λειτουργούς και προϊσταμένους Ανεξαρτήτων Αρχών. Βρίσκεστε στα βήματα του Τσίπρα και του Καμμένου που λέγατε ότι ήρθατε να διορθώσετε τη θεσμική παρακμή και κάνετε τα ίδια και χειρότερα».
«Ο Γεωργιάδης μιμείται Πολάκη και Καμμένο. Δεν είναι εκβιασμός να λέτε ότι θα καταργήσετε την ευρωπαϊκή εισαγγελία; Δεν είναι δολοφονία χαρακτήρα να βάζετε στη μηχανή του κιμά Ράμμο και Μενουδάκο; Σας ενοχλεί που ασκούμε κριτική σε έναν αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που υπέγραφε υποκλοπές, τον κ. Τζαβέλλα, ο οποίος μας είπε ότι δεν χρειάζεται να ερευνήσει έναν απόστρατο αξιωματικό του Ισραήλ που εκβιάζει τον πρωθυπουργό».
«Δεν χρειάζεται να τον καλέσει για να του φέρει τα στοιχεία που επικαλείται δημοσίως λέγοντας ότι δεν το "χρησιμοποιώ αλλά το πουλάω"; Το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποίησαν και οι δικηγόροι του. αντί να τον καλέσει ο Τζαβέλλας δεν χρειάζεται καμία έρευνα. Δεν θα σας επιτρέψουμε περαιτέρω θεσμική παρακμή» συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
"Παρακράτος της ΝΔ στα social media"
Κατά την παρέμβασή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο «παρακράτος της ΝΔ στα social media». «Πόσες φορές έχω καταγγείλει το παρακράτος της ΝΔ στα social media. Λένε ότι κάνουμε το παιχνίδι της Τουρκίας γιατί συναντήσαμε τον Σάντσεθ που όμως τα εξοπλιστικά του τα πούλησε ο Ραχόι. Ποιος πληρώνει τα χιλιάδες τρολ του διαδικτύου; Είχαμε τα 0,20 και τα 0,30 και τώρα πήγαμε στους επιστημονικούς συνεργάτες. Αναβάθμιση του παρακράτους του διαδικτύου επί ΝΔ».
«Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Τον Ζούκοφ, τον ξέρετε; Τον έχετε διαβάσει; Ζείτε σε άλλη χώρα. Αν είχατε αρχές θα είχατε πάει στη δικαιοσύνη. Είστε εκβιαζόμενοι και στηρίζετε το παρακράτος του Μαξίμου, τη συμμορία που οργάνωσε ο Δημητριάδης και ο Μητσοτάκης. Ο Ζούκοφ ήταν δίπλα στον Λιβάνιο, εργαζόμενος στην Blue Skies η οποία πλήρωνε ιδιώτες για να στηρίζει τη ΝΔ. Ο κ. Θεοδωρικάκος με απόφασή του έβαλε απότακτο αστυνομικό που έχει καταδικαστεί με τον μισό ποινικό κώδικα, στην επιτροπή έγκρισης προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης".
Με απόφαση του προέδρου της Ενιαίας Αρχής Ανεξάρτητων Δημοσίων Συμβάσεων καλείται να αναμορφώσει τη νέα στρατηγική για τις δημόσιες συμβάσεις ως εκπρόσωπος του ΥΠΕΣ. Κάποιος που είχε οργανώσει τη συκοφαντική μας δυσφήμιση, οργανωμένος από τη γνωστή συμμορία του Μαξίμου αποδεικνύει τις σχέσεις με το σκοτάδι και την αριστεία που μας λέγατε. Με ποια κριτήρια οι συνεργάτες σας πήραν αυτές τις θέσεις; Τι έχετε να πείτε γι' αυτούς τους τύπους που χτυπούν εμάς και κάνετε τις δουλίτσες σας;»
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις Ανεξάρτητες Αρχές. «Μου κάνει εντύπωση η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Έκανα μία πρόταση για να μπει τέλος στα παζάρια για τις ανεξάρτητες αρχές κάτω από το τραπέζι. Ανοιχτή πρόσκληση για συλλογή βιογραφικών και αξιολόγηση, να γίνει σύγκληση της διάσκεψης και να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα. διαβάζω εδώ και μήνες ότι κωλυσιεργείτε με ευθύνη της αντιπολίτευσης. μετά από ταλαιπωρία και προπαγάνδα χθες μάθαμε ότι θα συνεδριάσει η επιτροπή για τις δύο ανεξάρτητες αρχές. 22 βιογραφικά για τα προσωπικά δεδομένα, 25 για το συνήγορο του πολίτη, 22 για την ΑΔΑΕ.
Γιατί δεν συνεδριάσαμε και για τις τρεις; Πρώτη φορά στα χρονικά υπάρχουν 3/5 για την αρχή προσωπικών δεδομένων και ακυρώνεται η διαδικασία», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
«Εδώ και ένα χρόνο έχει παραιτηθεί ο Μενουδάκος. Δεν θέλετε ούτε διαφάνεια, ούτε αξιοκρατία, αλλά παζάρια. η κυρία συγγούνα έπρεπε βάσει συντάγματος να είναι πρόεδρος της αρχής αλλά δεν το επιτρέψατε. Η ΝΔ κοιμίζει νωρίς τους βουλευτές της, εκβιάζει τη δικαιοσύνη, στήνει παρακράτος υποκλοπών, νομίζει ότι είναι φέουδο το κοινοβούλιο» επεσήμανε ακόμη.
Απευθυνόμενος στην ελάσσονα αντιπολίτευση ρώτησε: «Τόσους μήνες δεν είχατε χρόνο από τα 60 βιογραφικά και αντί να καταγγέλλετε αυτούς για τη σημερινή εκτροπή, καταγγέλλετε το ΠΑΣΟΚ; Προτείναμε δύο πρόσωπα. Στο ένα συμφωνεί η κυβέρνηση και στο άλλο όχι. Για το ΕΣΡ ξεχνάτε ότι τα είχαν βρει Τσίπρας και ΝΔ; Αφήστε τα φτηνά επικοινωνιακά παιχνίδια. Και τα περί ρόλου Βελόπουλου σε αυτή την παράταξη δεν ταιριάζουν γιατί ούτε συνέδρια κάνουμε σε μπουζουξίδικα ούτε έχουμε συνεργαστεί με τον Καμμένο».
«Σκέφτομαι ότι εάν το καλοκαίρι του 2022 δεν ήταν ο Μενουδάκος θα είχαμε τις αποκαλύψεις για το παρακράτος; Σκέφτομαι το πως θα υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα στο παρακράτος της ΝΔ που θέλει να αλώσει τις ανεξάρτητες αρχές. Ο μόνος που λειτουργεί παραθεσμικά είστε εσείς. Η ανοχή σας είναι συνενοχή» κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
En