"Πυρά" Λιβανού σε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Κάνουν διαγωνισμό λαϊκισμού" (Βίντεο)
Τι δήλωσε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Ο Σπήλιος Λιβανός υποστήριξε ότι στους 13 μήνες της θητείας του, με τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέδειξε –όπως είπε– "το πραγματικό σκάνδαλο" στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Για «διαγωνισμό λαϊκισμού» μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, κατηγορώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι επιχειρούν να αξιοποιήσουν πολιτικά την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ «χωρίς κανένα σοβαρό στοιχείο». Συγκεκριμένα, σε δήλωση του ο κ. Λιβανός κατηγόρησε τα τρία κόμματα για διαστρέβλωση των πραγματικών δεδομένων, ενώ -όπως υποστήριξε- «με βάση αποσπασματικές αναφορές», μετατρέπουν την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ σε «μικροπολιτικό θόρυβο».
Διαβάστε: Νέα Αριστερά: Δύο μέτρα και δύο σταθμά στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Λιβανός για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Τα έβαλα ανοιχτά με τους καταχραστές των ευρωπαϊκών κονδυλίων και αυτοί με επικήρυξαν"
Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπερασπίστηκε τις επιλογές της περιόδου κατά την οποία βρέθηκε στο υπουργείο, σημειώνοντας ότι στους 13 μήνες της θητείας του, με τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέδειξε –όπως είπε– «το πραγματικό σκάνδαλο» στον ΟΠΕΚΕΠΕ και συγκρούστηκε με χρόνιες στρεβλώσεις του συστήματος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι παρεμβάσεις εκείνης της περιόδου οδήγησαν στην επιστροφή περίπου 70 εκατ. ευρώ από παράνομες επιδοτήσεις, χρήματα τα οποία, όπως ανέφερε, διοχετεύθηκαν σε νόμιμους παραγωγούς. «Τα έβαλα ανοιχτά με τους καταχραστές των ευρωπαϊκών κονδυλίων και αυτοί με επικήρυξαν», σημείωσε, προσθέτοντας ότι δέχθηκε ακόμη και απειλές κατά της οικογένειάς του.
Έτοιμος να εξηγήσει "πολιτικά και τεχνοκρατικά" τις παρεμβάσεις του 2021 δήλωσε ο Λιβανός
Ο Σπήλιος Λιβανός κάλεσε τις ηγεσίες των τριών κομμάτων να επανεξετάσουν τη στάση τους, προειδοποιώντας ότι η γενίκευση πλήττει τον αγροτικό κόσμο και θολώνει τη διάκριση ανάμεσα σε όσους παρανόμησαν και σε όσους, όπως είπε, προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Παράλληλα, δήλωσε έτοιμος να εξηγήσει «πολιτικά και τεχνοκρατικά» τις παρεμβάσεις του 2021, επιμένοντας ότι έγιναν προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των νόμιμων παραγωγών. «Το τσουβάλιασμα επί δικαίων και αδίκων ευνοεί τους αδίκους», ανέφερε κλείνοντας, υποστηρίζοντας ότι η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί να ακυρώνει όσους «υπήρξαν μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος».Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
En