Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ζήτησε την εξαίρεση του Γεωργαντά από τη συζήτηση άρσεων ασυλίας της για ένα... φιλί από τον Γεωργιάδη
Επιθυμεί αναβολή της συνεδρίασης
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε στα πρακτικά φωτογραφίες που δείχνουν τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να αγκαλιάζει τον αντιπρόεδρο της Βουλής
Την αναβολή της συνεδρίασης επί των προτάσεων για την άρση της ασυλίας της ζήτησε από τη Βουλή η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας υπήρξε θύμα «κακοποιητικής συμπεριφοράς» και «τραμπουκισμών» από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Γιώργο Γεωργαντά, αλλά και από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο Βασίλης Υψηλάντης και ο Λευτέρης Κτιστάκης.
Βουλή: Το αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Μάλιστα, στη συνέχεια ζήτησε να εξαιρεθεί από το προεδρείο ο Γιώργος Γεωργαντάς, λέγοντας ότι τηρεί μεροληπτική στάση απέναντί της. Μάλιστα, για να αιτιολογήσει το αίτημά της, κατέθεσε στα πρακτικά φωτογραφίες που δείχνουν τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να αγκαλιάζει τον αντιπρόεδρο της Βουλής.
«Δεν μπορείτε να προεδρεύετε. Έχετε προβεί σε απαράδεκτες πράξεις υπέρ του Άδωνι Γεωργιάδη, του μηνυτή μου. Φροντίσατε να του δώσετε τον λόγο κατά παράβαση του Κανονισμού και να με συκοφαντήσει, ενώ δεν δώσατε σε εμένα τον λόγο.
Καταθέτω φωτογραφίες με τον Γεωργιάδη να σας αγκαλιάζει και να σας φιλάει για τη βοήθεια που του προσφέρατε. Μπορείτε εσείς να προεδρεύετε; Έχετε ξεκάθαρη μεροληψία εναντίον μου», τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής να της απαντά: «Μην ποινικοποιείτε τα γενέθλια. Είχα γενέθλια και μου ευχήθηκε ο κ. Γεωργιάδης».
Ο διάλογος
Στη συνέχεια ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:
Κωνσταντοπούλου: Δεν κατάλαβα; Είχατε γενέθλια στις 14 Μαΐου;
Γεωργαντάς: Είχα στις 7 Μαΐου, αλλά τότε βρεθήκαμε και μου ευχήθηκε.
Κωνσταντοπούλου: Αστεία δικαιολογία. Σας ευχήθηκε δήθεν στα γενέθλια την ημέρα που μου αφαιρούσατε τον λόγο και τον δίνατε στον Γεωργιάδη. Μας είπατε ότι τα φιλιά ήταν αναδρομικά. Καλύτερη ομολογία του πώς διαπλέκεστε, μηχανορραφείτε και μεταξύ σας τα οργανώνετε δεν υπάρχει.
Κωνσταντοπούλου: "Είπατε ψέματα"
Σημειώνεται ότι η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας ανέφερε πως ο αντιπρόεδρος της Βουλής είπε ψέματα σχετικά με την ημέρα που διαβιβάστηκαν οι δικογραφίες εναντίον της. «Είπατε ψέματα για να με συκοφαντήσετε και τα διανθίσατε τα ψέματα στην Επιτροπή ενώ απουσίαζα. Με τη συνεπικουρία και άλλων βουλευτών που με εξύβριζαν, όπως ο Κτιστάκης, που με είπε ανήθικη. Επιτρέψατε μια διαδικασία άγρια και κακοποιητική.
Χτυπούσατε τα χέρια σας και ωρυόσασταν για να ολοκληρωθεί όπως εσείς θέλατε η συνεδρίαση. Εγώ δεν ακούστηκα και δεν με ενημερώσατε ποιες δικογραφίες θα συζητηθούν. Έχετε υποπέσει σε βαρύτατα δεοντολογικά πειθαρχικά παραπτώματα και ποινικά αδικήματα και δεν μπορείτε να προεδρεύετε. Έχω υποβάλει αίτημα και οφείλετε να το θέσετε σε συζήτηση και ψηφοφορία», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ακόμα, αναφερόμενη στα όσα διαδραματίστηκαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας είπε ότι «έγινε άγρια συνεδρίαση την περασμένη Παρασκευή στην Επιτροπή Δεοντολογίας με κακοποιητικές συμπεριφορές και τραμπουκισμούς από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Γεωργαντά, και τον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Υψηλάντη, που άσκησε σωματική απειλή εναντίον μου. Απείλησε μέσα στην Επιτροπή.
Ο Κτιστάκης με συκοφάντησε. Ουδέποτε έγινε νόμιμη συνεδρίαση. Ο Γεωργαντάς υπέπεσε σε παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας. Αντί να αποχωρήσει, επιχειρούσε να με κανοναρχίσει. Ολόκληρη η αντιπολίτευση αποχώρησε καταγγέλλοντας και στη συνέχεια εμφανίστηκε δήθεν έκθεση υπέρ της άρσης ασυλίας μου».Καιρίδης: "Δεν μπαίνουμε στην ουσία"
Οι τοποθετήσεις Τζανακόπουλου και Καραθανασόπουλου
Τέλος, από το ΚΚΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Καραθανασόπουλος, είπε ότι το κόμμα του Περισσού δεν θα λάβει μέρος στην ψηφοφορία, τονίζοντας ότι «σε λίγο θα μετατραπεί η Βουλή σε εισαγγελικό γραφείο», και έσπευσε να συμπληρώσει ότι «έχει παραγίνει το κακό με ανούσιες αντιπαραθέσεις που συντηρούν τεχνητή ένταση με ευθύνες της πλειοψηφίας.
En