Βασίλης Σπανάκης: Σε πλήρη ετοιμότητα για το θέμα της οσμής αερίου
Για την αντιμετώπιση του φαινομένου
Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Βασίλης Σπανάκης, έχει συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς για το ζήτημα της οσμής αερίου στην Αττική
Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του φαινομένου με την οσμή αερίου βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων και της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και οι Δήμοι τόσο των Νοτίων Προαστίων, όσο και του Νομού Αττικής. Για το λόγο αυτό, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Βασίλης Σπανάκης, έχει συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς.
Βασίλης Σπανάκης: Διαρκής επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς
Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Βασίλης Σπανάκης, έχει συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Παπασταύρου, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ.Κικίλια, Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, κ. Τουρνά, τον Περιφερειάρχη, κ.Χαρδαλιά και τους Δημάρχους.
Αναστάτωση στην Αττική
Υπενθυμίζεται πως αναστάτωση προκλήθηκε σε δήμους των νότιων προαστίων της Αττικής λόγω της έντονης οσμής αερίου που υπήρχε στην ατμόσφαιρα και έγινε ιδιαίτερα αισθητή κυρίως στις περιοχές του παραλιακού μετώπου. Άπαντες οι δήμαρχοι της περιοχής έσπευσαν να ενημερώσουν και έλαβαν από τους αρμόδιους φορείς τη διαβεβαίωση ότι δεν έχει προκύψει διαρροή φυσικού αερίου.
Η μυρωδιά του αερίου πρωτοεμφανίστηκε στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης (19/5) και ήταν τόσο έντονη που ήδη που εκκενώθηκαν προληπτικά γραφεία και επιχειρήσεις σε Νέα Σμύρνη και Καλλιθέα. Οι Αρχές προχώρησαν και σε εκκένωση σχολείων.
En