Γράφει η Σταυρούλα Αντωνάκου

Η χώρα μας βρίσκεται στο κενό! Απομονωμένη διεθνώς και δυστυχώς με ευθύνη της κυβέρνησης διχασμένη στο εσωτερικό. Μας αξίζει αυτό ως πολίτες; Μας αξίζει αυτό ως νέα γενιά;
Τα ερωτήματα αυτά πρώτοι εμείς ως Ποτάμι τα είχαμε θέσει. Θα περίμενα πρώτος από όλους να τα είχε θέσει ο πρωθυπουργός στον εαυτό του, ως ο μικρότερος ηλικιακά πρωθυπουργός της χωράς.
Δυστυχώς ο ίδιος έκανε ακριβώς το αντίθετο! Οδηγεί εμάς στην πόλωση και την χώρα στην απόλυτη καταστροφή!

Ως αθλήτρια έμαθα ότι το παιχνίδι παίζεται στο γήπεδο και όχι όταν τα βρίσκουμε δύσκολα να αποχωρούμε από το γήπεδο! Έστω και τώρα, πριν το παιχνίδι χαθεί για όλους μας, πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του! Να βάλει πάνω από όλα την πατρίδα. Η τελευταία μας ευκαιρία είναι σήμερα. Και για να γίνω συγκεκριμένη τον καλώ, όπως επανειλημμένα το έχουμε κάνει να προχωρήσει σε Σύγκληση όλων των αρχηγών κομμάτων. Να κάτσουν να μιλήσουν, να βριστούν,να πλακωθούν αλλά να συνεννοηθούν να βρουν μια λύση!

Και η λύση εδώ που φτάσαμε είναι μια. Να αλλάξει υπουργός οικονομικών, να συσταθεί νέα ομάδα διαπραγμάτευσης και να πάνε στις Βρυξέλλες να διαπραγματευτούν πρόταση που θα συμφέρει όλους! Και δυστυχώς αυτή είναι η λύση που έχουμε τώρα! Γιατί δεν έχουμε ευρώ στα αποθεματικά, τα άδειασαν όλα. Γιατί δεν υπάρχει σχέδιο για ελεγχόμενη χρεοκοπία ώστε να μην επικρατήσει το χάος. Γιατί στις 20 Φλεβάρη ο υπουργός μας υπέγραψε συμφωνία…! Γιατί κ οι Ευρωπαίοι θα ματώσουν αν χρεοκοπήσουμε! Γιατί οι Έλληνες δεν θέλουμε μνημόνια άλλα σεβόμαστε ότι 18 χώρες μας έχουν δανείσει χρήματα, με άθλιους όρους, άλλα τα πήραμε και δυστυχώς με ανθρώπινα μέτρα, πρέπει να τα δώσουμε! Γι αυτό όλοι ζητήσαμε αλλαγή κυβέρνησης, για να παλέψουν να φέρουν δίκαια μέτρα, όχι για να μεταφέρουν στον κόσμο της ευθύνη της απόφασης τώρα στο παρά ένα…

Θα ήθελα δημοψήφισμα τον Φλεβάρη, πριν υπογράψει ο Βαρουφάκης να μας ρωτήσουν κ να δώσουμε μήνυμα στην Ευρώπη, ότι ΝΑΙ θέλουμε την παραμονή στην ευρωπαϊκή ένωση αλλά όχι εξαθλίωση άλλη για την χώρα που γέννησε τη δημοκρατία!

Γιατι αυτη τη στιγμη μας επέβαλλαν ενα δημοψηφισμα με πλαστό ερώτημα, αφού η προταση απεσύρθη, δυο μερες πριν τη λήξη της τελευταίας προθεσμίας που ειχαμε, γνωρίζοντας η συγκυβερνηςη αυτα που θα γίνουν κ έγιναν! Προσωπικα δεν θα παλέψω για τα συμφέροντα των Ευρωπαίων ουτε για συμφέροντα της κυβέρνησης ουτε για κανενός! Θα παλέψω για τον χαμηλοσυνταξιούχο πατέρα μου, για την ΑΜΕΑ μητέρα μου που δεν παίρνει τίποτα απο αυτο το κράτος,για το μελλον των ανηψιων μου που θελω να έχουν ευκαιρίες που είχα κ εγω. Για την γιαγιά κ τον παππού που ζητιανεύουν στη Σωτήρος. Για τη φίλη μου που με ΕΣΠΑ μετα απο χρονια δουλειάς άνοιξε ενα μαγαζί με δανεικά κ κινδυνεύει να το χάσει.

Για αυτους που τίμια,χωρίς ρουσφέτια απο πολιτικούς, δουλεύουν στο δημόσιο. Για αυτους που εχουν μικροεπιχειρηση και κάθε μερα παλεύουν για το 20αρικο μεροκάματο. Για αυτους που ειναι 2-3 χρονια άνεργοι. Για αυτους που εχουν αρρώστους γονείς και παιδιά και πάνε στα νοσοκομεία μας και θύμισαν εχουν ουτε τα βασικά κ βλέπουν ποντίκια να περνούν διπλα τους! Γι ααυτους που είχαν 30 χρονια επιχείρηση και τάιζαν τις οικογένειες τους και έκλεισαν αυτα τα 5 χρονια κρίσης! Για την παιδεία που ειναι η επένδυση του μέλλοντος μας και την κατάντησαν παιδεία της ησονος προσπάθειας και του ρουσφετιού.Για τους αστυνομικούς και τους ανθρώπους των σωμάτων ασφαλειας που τους ξεφτιλίζουν. Για τον στρατό μας, που ενώ δίνονται δις για εξοπλιστικά δεν εχουν ουτε τα αυτονόητα! Για να μείνουν ανοιχτοί οι δήμοι, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα τμήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, που αυτη τη στιγμη κινδυνεύουν να κλείσουν οριστικά! Για την αξιοπρέπεια της χώρας μου παγκόσμιος που πλέον αμφισβητείται!

Αυτά ειναι η απόλυτη κ ξεκάθαρη άποψη μου, γιατι μεσα στον πανικό, άνθρωποι που μεγαλώσαμε ολοι μαζι, άνθρωποι που συμφωνούμε κ διαφωνούμε τσουβαλιάζουν όποιον εχει διαφορετική άποψη ή έτυχε να εχει την τύχη κ την ατυχία να βρίσκεται και να ειναι ένας απο τους 300! Οποιοσδήποτε απο εμάς μπορει να ειναι εκει μεσα, αρκεί να εχει ζήσει στην πραγματικότητα. Αρκει να ακούει. Αρκει να βλέπει. Αρκει να εχει δουλέψει. Αρκει να ξέρει να μάχεται. Αρκει να ειναι ανθρωπος.

Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο. Είναι αν θέλουμε να μείνουμε ή όχι στην Ευρώπη!!

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Λέμε ΝΑΙ στην ΕΥΡΩΠΗ.

* Η Σταυρούλα Αντωνάκου είναι βουλευτής Α΄ Πειραιώς και υπεύθυνη του τομέα Νέας Γενιάς 

29 Ιουνίου 2015