Δένδιας: Έξι χρόνια από τη Συμφωνία για την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ιταλία - "Με την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο μεγαλώσαμε την Ελλάδα"
Η ανάρτηση του κ. Δένδια
Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Νίκος Δένδιας υπενθύμισε πως στις 9 Ιουνίου 2020 είχε υπογραφεί η Συμφωνία για την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ιταλία
Παράλληλα, τόνισε ότι η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια, που ακολούθησε τη συμφωνία, συνέβαλε στην ενίσχυση της εθνικής κυριαρχίας. «Με την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 μίλια που ακολούθησε, μεγαλώσαμε την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας. Στην ίδια ανάρτηση, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έστειλε σαφές μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα πως η μοναδική οδός για την επίλυση διαφορών είναι η προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.
Δένδιας: Η ανάρτηση για τη συμπλήρωση 6 ετών από τη Συμφωνία για την οριοθέτησης ΑΟΖ με την Ιταλία
«Συμπληρώνονται 6 χρόνια από τη Συμφωνία για την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ιταλία, την οποία συνυπέγραψα με τον τότε Ιταλό ομόλογό μου, Υπουργό Εξωτερικών, Luigi Di Maio. Με την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 μίλια που ακολούθησε, μεγαλώσαμε την Ελλάδα. Διαμηνύσαμε urbi et orbi ότι μοναδική οδός επίλυσης μιας διαφοράς είναι το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας», έγραψε ο Νίκος Δένδιας.
Συμπληρώνονται 6 χρόνια από τη Συμφωνία για την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ιταλία, την οποία συνυπέγραψα με τον τότε Ιταλό ομόλογό μου, Υπουργό Εξωτερικών, Luigi Di Maio.
— Nikos Dendias (@NikosDendias) June 9, 2026
Με την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 μίλια που ακολούθησε, μεγαλώσαμε την Ελλάδα. Διαμηνύσαμε… pic.twitter.com/wqrn3Qjwgy
En