«Οι κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες της Ε.Ε. και, φυσικά, η προετοιμασία της ελληνικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το 2027 αποτελούν εθνικές προτεραιότητες», τονίζει στο parapolitika.gr o νέος υφυπουργός Εξωτερικών, με αρμοδιότητα τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Τάσος Χατζηβασιλείου, λίγη ώρα μετά την ορκωμοσία του. 
«Χαίρομαι επιπλέον για το κλείσιμο μιας υπόθεσης που με ταλαιπώρησε άδικα για ένα έτος. Το όλο θέμα έκλεισε από την ίδια τη Δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε κράτος δικαίου. Αφήνω πίσω μου αυτήν την περιπέτεια. Γυρίζουμε σελίδα και κοιτάμε μόνο μπροστά, υπηρετώντας την πατρίδα και τους πολίτες με αίσθημα ευθύνης», προσθέτει ο κ. Χατζηβασιλείου, ενώ τονίζει ότι «είναι τιμή μου να εργαστώ για την επίτευξη των συλλογικών εθνικών στόχων, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας και των συμπολιτών μου στις Σέρρες και στην υπόλοιπη Ελλάδα». 

Τέλος, ο κ. νέος υφυπουργός Εξωτερικών ευχαριστεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την «εμπιστοσύνη» του και την «τιμή» να τον ορίσει στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

Χατζηβασιλείου: "Επιστρέφω στο Υπουργείο Εξωτερικών με αίσθημα ευθύνης, χαράς και συγκίνησης"

Ολόκληρη η δήλωση του Τάσου Χατζηβασιλείου: «Ευχαριστώ θερμά τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη του και την τιμή να με ορίσει υφυπουργό Εξωτερικών. Επιστρέφω με αίσθημα ευθύνης, χαράς και συγκίνησης, αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Οι κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες της Ε.Ε. και, φυσικά, η προετοιμασία της ελληνικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το 2027 αποτελούν εθνικές προτεραιότητες. Είναι τιμή μου να εργαστώ για την επίτευξη των συλλογικών εθνικών στόχων, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας και των συμπολιτών μου στις Σέρρες και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Χαίρομαι επιπλέον για το κλείσιμο μιας υπόθεσης που με ταλαιπώρησε άδικα για ένα έτος. Το όλο θέμα έκλεισε από την ίδια τη Δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε κράτος δικαίου. Αφήνω πίσω μου αυτήν την περιπέτεια. Γυρίζουμε σελίδα και κοιτάμε μόνο μπροστά, υπηρετώντας την πατρίδα και τους πολίτες με αίσθημα ευθύνης».