Στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε, σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουλίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, τέθηκαν τα ζητήματα εθνικής άμυνας και επιχειρησιακής δομής των Ενόπλων Δυνάμεων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά από σχετικό αίτημα του κ. Ανδρουλάκη.

Διαβάστε: Νίκος Ανδρουλάκης: Τετ α τετ με Γεραπετρίτη και Δένδια με "μενού" την εξωτερική πολιτική και την άμυνα

Όπως ανακοινώθηκε, μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση των κ.κ. Δένδια και Ανδρουλάκη, ακολούθησε ενημέρωση στην αίθουσα «Καποδίστριας» του υπουργείου για ζητήματα Εθνικής Άμυνας και επιχειρησιακής δομής των Ενόπλων Δυνάμεων.

dendias-androulakis
dendias-androulakis1
dendias-androulakis3
dendias-androulakis4
dendias-androulakis5
dendias-androulakis6
dendias-androulakis7

Δένδιας στη συνάντηση με Ανδρουλάκη: "Εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει συνολική ενημέρωση των κομμάτων"

Καλωσορίζοντας τον κ. Ανδρουλάκη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ξεκαθάρισε: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να υπάρχει συνολική ενημέρωση των κομμάτων, και ιδίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το τι γίνεται στο υπουργείο, για την προσπάθεια εκσυγχρονισμού και μεταρρύθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό που λέμε "Ατζέντα 2030". Είναι προφανές ότι αυτά είναι εθνικά θέματα, δεν αποτελούν ούτε ιδιοκτησία μιας κυβέρνησης ούτε ενός κόμματος.

Αναφερόμενος στον κ. Ανδρουλάκη, υπογράμμισε: «Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας, οποιαδήποτε στιγμή, για οποιασδήποτε μορφής ενημέρωση, που πολλές φορές έχει και απόρρητο στοιχείο, γι' αυτό και συζητήσαμε μερικά πράγματα προηγουμένως».

Στην ενημέρωση παρέστησαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου, και από τη φυσική ηγεσία, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος - Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο υπαρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Ανδρέας Κορωνάκης, ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΣ καθώς επίσης και ο γενικός διευθυντής ΓΔΠΕΑΔΣ πρέσβυς ε.τ. Μιχαήλ Σπινέλλης και ο διευθυντής Δ' Κλάδου ΓΕΕΘΑ υποστράτηγος Ιωάννης Κορρές.

Ο κ. Ανδρουλάκης συνοδευόταν από τον υπεύθυνο του ΚΤΕ Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη, τον υπεύθυνο του ΚΤΕ Εξωτερικών του κόμματος Δημήτρη Μάντζο και τον ευρωβουλευτή Γιάννη Μανιάτη.